Az 55 éves America Thayer lefejezett testét a gyilkosa brutálisan kirángatta az autójából, majd a kidobta a járda szélére – számolt be a The Sun a hátborzongató minneapolisi gyilkosságról.

Körülbelül egy héttel ezelőtt jelentette egy szemtanú a vérfagyasztó gyilkosságot. A helyi rendőrség még azon a napon el is fogta a feltételezett tettest, Alexis Saboritót. „A gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyeztük, tehát nem fenyegeti már a közbiztonságot. A vizsgálat jelenleg is tart. Azt azonban nem gondoljuk, hogy ez véletlenszerű erőszakos cselekmény lett volna” – közölték a helyi erők az ügy akkori állását, ezzel megnyugtatva a rémült helyieket.

A nyomozók számára azonnal nyilvánvaló volt, hogy nem véletlen gyilkosságról volt szó.

On July 28, 2021, at approximately 2:31 p.m., Shakopee Police officers responded to a report of a homicide near the…

Posted by Shakopee Police Department on Wednesday, July 28, 2021

A rendőrség nyomozása során fokozatosan egyre több részletre derült fény. Egy szemtanú végignézte, ahogy Alexis a volán mögött egy erőteljes, furcsa mozdulatot tesz – valószínűleg, ekkor végezhetett az áldozattal –, majd szinte azonnal kidobott valamit az autójából. Később a tettes a járművéből egy testnek látszó alakot húzott ki, amiről egy videó is készült. A rendőrség nyugtalanítónak nevezte az esetet, mert felkerült az internetre is a felvétel, amiben látható, hogy a férfi éppen az áldozata fejét emeli ki az autójából. „Tudatában vagyunk annak a bizonyos videónak. Mélységesen nyugtalanító, hogy az első ösztöne az volt valakinek, hogy közzéteszi ezt a közösségi médiában” – közölték. Nem messze egy sikátorban véres ruhákat találtak, illetve még egy közeli ház tulajdonosa is jelentkezett, hogy szerinte a kutyája megtalálta a feltételezett gyilkos fegyvert, egy machetét.

Folyamatosan verte a párja

Az ügy felgöngyölítése során kiderült, hogy a nő és a férfi kapcsolatban éltek. America barátai szerint az áldozatot folyamatosan bántalmazta a férfi, a nő nem merte elhagyni a párját, félt, hogy Alexis megöli, ha faképnél hagyja őt. A brutális férfi azóta beismerte, ő ölte meg a barátnőjét. Az áldozat félelme valóság lett, ugyanis a férfi azt állítja, a nő szakítani akart vele, és eközben „túl messzire ment”. Megdöbbentő, de a borzalom akkor történt, amikor az asszonnyal éppen a bíróságra tartottak. a férfinak egy korábbi ügye miatt kellett volna megjelennie a tárgyalásán.