A borzalmas történet úgy indult, mint mindegyik viharos egyetemi románc.

Alexandria Kostial és Brandon Theesfeld a Mississippi egyetemen ismerkedtek meg elsőévesként. A lány komolyan gondolta a kapcsolatukat, ám a fiú sosem mondta ki, hogy együtt lennének, évekig ment a huzavona a fiatalok között -írja a Daily Star.

Kostial barátnői nem nézték jó szemmel a kapcsolatot, ugyanis elmondásuk szerint Theesfeld egy zsarnok volt. Folyamatos lelki terrorban tartotta lányt, de ő annyira szerelmes volt, hogy mindent elengedett a füle mellett. A többi tanuló sem volt oda Brandonért, szerintük borzasztóan arrogáns és hímsoviniszta volt.

2019 áprilisában kezdődtek a gondok, amikor Alexandria elmondta Brandonnak, hogy szerinte terhes és nem szeretné elvetetni a babát. A fiú 3 hónapig szinte teljesen ignorálta a lányt, csak egy-két sms-t váltott vele. Valószínűleg ilyenkor már a gyilkosságot tervezgette.

Theesfeld a nyári szünetre hazautazott Texasba, ahonnan elhozta édesapja Glock piszolyát, majd posztolt is róla az oldalán. „Végre visszaviszem a babámat Oxfordba” -írta a kép alatt. A srác internetelőzményeiben megtalálták, hogy hangtompítóra, töltényekre és símaszkra is rákeresett, valamint arra, hogy a hírhedt sorozatgyilkos, Ted Bundy milyen módszerekkel ölt.

2019. július 19-én este a lány egy buliból érkezett vissza a kollégiumba, majd pár órával később anélkül, hogy szobatársai meghallották volna őt, kisurrant, hogy találkozzon valakivel – ekkor látták utoljára élve.

Másnap délelőtt 10:30-kor talált rá a rendőrség a lány holttestére a Sardis Lake-nél, ami majdnem 50 kilométerre van az egyetemi kampusztól. Alexandria hasán nyolc lőtt sebet találtak. A rendőrök egyből kiderítették, hogy Brandon Theesfeld volt a tettes a fiatalok között váltott sms-ek alapján. Ugyanazzal a pisztollyal ölte meg, amit korábban posztolt a közösségi oldalára. A boncolás kiderítette, hogy a lány nem volt terhes.

Brandon bűnösnek vallotta magát, így 2021-ben életfogytiglanra ítélték, leghamarabb 65 évesen szabadulhat.

Üzent a családnak

A gyilkos levélben kért bocsánatot a lány családjától.

„Nem vagyok jó ember. Valami nem működik bennem. Mindig is szörnyű gondolataim voltak” -kezdte az irományt Theesfeld. „Bárcsak visszacsinálhatnám, de nem tudom. Nincs mentség arra, amit tettem. Remélem, egy nap meg tudtok nekem bocsátani” -fejezte be a levelet a fiú.

Alexandria édesanyja válaszolt lánya gyilkosának

„Bárcsak távol tartottam volna őt ettől a gonosz, érzéketlen, aljas, hálátlan szörnyetegtől. Minden esélye megvolt, hogy jó legyen, de ő a rosszabb utat választotta és elvette tőlem a mindenemet. Brandon, remélem egész életedet a börtönben fogod tölteni, amiért elkövetted ezt a kegyetlen dolgot az én édes Alimmel. Kívánom, hogy minden rá emlékeztessen és ne tudj aludni ezentúl soha” -zárja szívszorító levelét az édesanya.