Dr. Andrew Steele, egy brit számítógépes biológus nemrégiben Kortalan címmel új könyvet adott ki az emberi élet hosszú élettartamáról. A könyvben az orvos azt állítja, hogy egy új típusú gyógyszernek köszönhetően az élettartam akár 200 évre is kitolható.

 

Dr. Steele könyve a szenolitikumokról szól

Ez az új gyógyszercsoport az úgynevezett zombiszerű sejteket támadja meg, amelyek az öregedés során leálltak az osztódással, és felhalmozódtak a szervezetben. Ezek azok, amelyek felszabadítják azokat a vegyületeket, amik felgyorsítják az öregedési folyamatot. Ekkor jönnek a képbe a szenolitikus gyógyszerek, amelyek képesek elpusztítani ezeket a sejteket, így megakadályozva ezeknek a vegyületeknek a felszabadulását. A gyógyszerek 2020-as vizsgálata kivételes eredményeket mutatott egerekben, egyértelműen meghosszabbítva az élettartamukat és javítva egészségüket. Mivel az egerek és az emberek génfunkciói hasonlóak, sokan úgy vélik, hogy az embereknél is élettartam hosszabbodás következne be.

Talán mondanunk sem kell sok tudós évtizedek óta keresi a módját annak, hogy hogyan fordíthatná vissza vagy állíthatná meg teljesen az öregedést. Bár megoldás egyelőre nincs most úgy tűnik, hogy a szenolitikumokkal egy lépéssel közelebb kerültünk a megoldáshoz. A végső kérdés csupán az, valóban akarunk-e 200 évig élni – írták a bgr.com oldalán.