Őrizetbe vette az ohiói rendőrség a 23 éves Brook Huntert, aki alvás közben véletlenül ráfeküdt hathetes babájára, és ezzel a kicsi halálát okozta. Hunter már a második gyerekét veszítette el ilyen módon – írja a New York Post.

 

Képünk illusztráció / Pixabay

Az együtt alvással az anyák szorosabb kapcsolatot szeretnének kialakítani újszülött gyermekeikkel, azonban a gyakorlat balesetveszélyes is lehet, ha annyira mély alvók, hogy nem veszik észre, ha véletlenül rágördülnek a babára, és így fulladásos halált is okozhatnak, vagy nem észlelik babájuk rosszullétét.

Hunterrel is ez történt múlt év elején, akkor veszítette el első gyermekét. Az esetet követően a nő újra teherbe esett, de az előélete miatt az orvosok többször is figyelmeztették, hogy csak akkor aludjon egy ágyban második babájával, ha elég óvatos lesz. A nő azonban nem foglalkozott az intelmekkel, és a tragédia megismétlődött. Huntert őrizetbe vette a rendőrség.

Az amerikai illetékes hatóságok jelentése szerint az országban évente körülbelül 900 olyan haláleset történik, amelyben félévesnél fiatalabb babák veszítik életüket a szüleik ágyában.