Az arkansasi rendőrség egyik nyomozója lelőtte egy helyi család ártatlan kutyáját múlt hét hétfőn. A borzalmas tragédia azután történt, hogy a rendőr nem abba a házba ment be, ahova kellett volna. James Freeman éppen egy szexuális bűncselekmény elkövetőjét üldözte, amikor a razzia során rossz háznál állt meg, ahol Chris Coiner Clide nevű három éves terrier keverék kutyájával találta szembe magát. Az állat védte a területét és a családját, ezért vicsorogni és ugatni kezdett. A rendőr attól tartott, hogy megtámadja, ezért fejbe lőtte a négylábút.

A rendőr egy kék terepjáróval leparkolt a család felhajtójára, elindult a ház felé, majd néhány másodperccel később már el is dördült a lövés.

„Hallottam egy lövést. A rendőr az udvaron lőtte le a kutyámat, mert megugatta. A párom az ablakon keresztül figyelte, ahogy megölte az udvaromon, a magánterületemen, pedig nem is támadott rá az eb” – nyilatkozta a férfi a CrimeOnline oldalán.

A felháborodott gazda ráadásul le is filmezte a történteket, és azt is, ahogy kérdőre vonja a tisztet, de az csak szűkszavúan válaszolgat neki. A rendőr annyit tudott odavetni a dühös férfinak, hogy a 72-es házszámot és valami Samuelt keres… Szerencsére a gyerekek ekkor nem tartózkodtak a házban, éppen úton voltak az iskolából. A gazda elmondása szerint Clide egyébként soha nem harapott meg senkit sem. Sőt nagyszerűen kijött a kisgyermekekkel.

A lelőtt négylábú és kisgazdája / fotó: Aarkansasi rendőrség