Letartóztatását tölti az a 27 éves enyingi férfi, akivel szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Székesfehérvári Osztálya folytat büntetőeljárást.

Sz. Róbert a gyanú szerint még 2017 májusában, adásvételi szerződéssel megvette egy férfi Torvaj belterületén lévő földterületét, az azon található ingatlannal együtt. A vételárat még aznap ismeretlen módon visszaszerezte az eladótól, aki akkor már különböző mentális betegségei miatt rossz egészségi állapotban volt. Sz. Róbert az adásvétel és a fizetési szándék színlelésével megszerzett házat még abban az évben eladta. A kiszolgáltatott sértettet egy mezőszentgyörgyi ingatlan garázsépületéből leválasztott ablaktalan, folyóvízzel nem rendelkező helyiségében helyezte el.

A bíróság által gondnokság alá helyezett sértett nyugdíj előtti ellátását, majd a gondnok által küldött nyugdíj jelentős részét a gyanúsított és rokonai átvették, felhasználták, mindeközben a sértett minimális ellátást kapott és a lakhatásért cserébe a ház körül foglalkoztatták – írja a police.hu. A férfit egy rendőri akció keretében 2020. december 10-én helyezték biztonságos környezetbe.

Sz. Róberttel szemben – letartóztatásba helyezése mellett – nagyobb kárt okozó csalás, emberkereskedelem és kényszermunka elkövetése miatt indult nyomozás.