A református püspök húsvét és a jelenlegi koronavírus-járvánnyal kapcsolatban vont párhuzamot.

 

Idén mélyebben megtapasztalhatjuk nagypéntek kétségbeesésének, fájdalmának de a feltámadásnak, az új élet reményének a valóságát is” – mondta Balogh Zoltán. Hozzátette, hogy a lelkészek nap mint nap találkoznak a halálra készülő emberekkel és vigasztalják szeretteiket, az életünk alaptörténete, hogy a nagypéntekből hogyan lesz feltámadás, húsvét. „Ezt éljük most át”.

A lelkipásztor szerint húsvét legnagyobb üzenete, hogy senki sincs egyedül a bajban. Hozzátette, hogy nagy társadalmi világmegoldásokat és intézkedéseket kell várnunk, hanem oda kell figyelnünk a bennünk kezdődő változásokra és Isten felé kell fordulnunk.

A keresztény egyházak tanítása szerint húsvét Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe / Illusztrációi: Pixabay

„Hisszük, hogy ha közel kerülünk ehhez a misztériumhoz, akkor abból ma is remény, életerő, új kezdet és feltámadás fakad. Ezt az üzenetet kell tudni lefordítani azokra a helyzetekre, amelyekben vagyunk, azoknak a nyelvére, akiket meg akarunk szólítani. Ezzel a lelkülettel kell közeledni a gyermekeinkhez, akik össze vannak zavarodva, a fiataljainkhoz, akik ki vannak éhezve a kontaktusokra, a középkorúakhoz, akik a munkájuk elvesztése miatt aggódnak és az idősekhez, akik az életüket és családjukat féltik” – sorolta hozzátéve, hogy ez nagyon sok lelkigondozói beszélgetést tesz lehetővé és szükségessé.