Pénteken jött a szörnyű hír, bántalmazás miatt vesztette életét egy nő Kőbányán. A kegyetlen gyilkosság a Hős utcában történt, ahol később kiderült, szinte már megszokták Attila és Andrea folyamatos kiabálását, veszekedését.

Az emberölés után a férfi az egyik szomszédnak mondta el, mit tett az élettársával, akit négy gyermeke gyászol.

Az asszony legidősebb gyermeke, Elek most a Borson keresztül üzent a tettesnek, mert szerinte Attila jobban jár, ha önmagán végrehajtja a kiérdemelt büntetést.

Édesanyám halála után a rendőrök engem is kihallgattak tanúként. Így tudtam meg, hogy az a rohadék többször is ült már börtönben lopásért és egyéb bűncselekményekért! Nem lepődtem meg, mert sosem kedveltem Attilát. Már a legelején elleneztem az édesanyámmal való kapcsolatát, nagyon féltem attól, hogy problémáik lesznek” – mondta Elek, aki tudott arról, hogy a férfi keze többször is eljárt.

Sokkoló részleteket árult el az anyját gyászoló fiú Andrea és későbbi gyilkosa kapcsolatáról
(Fotó: Bors)

Nem akartam szembeszállni a törvénnyel, ezért egyszer sem vertem meg Attilát. Attól tartottam, hogy még ő fog engem feljelenteni, és akkor engem vonnak felelősségre. Már bánom, hogy nem tettem meg” – csuklott el a 31 éves fiú hangja.

Sokszor eljárt a keze

Andrea többször is kiadta Attila útját, de a férfi nem tágított.

Anyám befogadta, amit aztán Attila azzal köszönt meg, hogy pokollá tette az életét. Előfordult, hogy éjszaka, az ablakon mászott be egy kirúgás után, és az alvó édesanyámat kezdte ütlegelni. Akkor még az egyik bordája is megrepedt. Anyukám többször is kihívta a rendőrséget, de nem indult Attila ellen eljárás” – szögezte le Elek, aki a Borson keresztül szeretne üzenni az őrizetbe vett férfinek.

Budapest X. kerületében, a Hős utca egyik társasházánál bántalmazás miatt életét vesztette a 47 éves Andrea (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

„Attila négy gyereket hagyott anya nélkül! Remélem, felméri a tette súlyát és inkább önmagát megfelelően megbünteti! A családjára nem haragszunk, ők nem tehetnek arról, hogy egy ilyen senkiházi a hozzártartozójuk! Az viszont nem elfogadható, hogy egy tisztességes családanyát átküld a másvilágra!” – fakadt ki a gyászoló férfi.

A gyanúsított bejelentett munkahellyel és legális jövedelemmel nem rendelkezik, tartózkodási helyére vonatkozóan ellentmondásosan nyilatkozott, személyi kapcsolatai is tisztázatlanok, biztos egzisztenciával nem rendelkezik. A bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy ha szabadlábon marad, akkor megszökne vagy elrejtőzne – tájékoztatott a Fővárosi Törvényszék hétfő délután.

A bíróság szerint alappal lehet tartani attól is, hogy a gyanúsított kényszerintézkedés hiányában a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, megfélemlítené vagy a bizonyítást egyéb módon veszélyeztetné.