A gazdagréti Batman tudná, mit kell tenni az unokázós csalókkal





A Magyar Rendőrség a Szomszédok sorozat sztárjaival hívja fel az idősek figyelmét az unokázós csalókra, akik most újabb módszerrel próbálkoznak a nagyszülőknél. A Janka nénit alakító Pásztor Erzsi is szerepel a videóban, aki a Metropolnak elárulta: tőle korábban 50 ezret csaltak ki.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.10.12.
unokázós csalók Pásztor Erzsi magyar rendőrség pénz Szomszédok

„Bár egyre többször számolhatunk be unokázós csalók elfogásáról, sajnos még mindig vannak, akik bedőlnek nekik” – kezdte közösségi oldalán a Magyar Rendőrség, akik a Szomszédok sorozat sztárjait kérte fel, hogy az új bűnmegelőzési videóban hívják fel a figyelmet a veszélyekre.

„Az ilyen csalások közös jellemzője, hogy a bűnözők telefonon hívnak fel idős embereket. A csaló a kiszemelt áldozat hozzátartozójának adja ki magát, vagy azt mondja, hogy az ő megbízásából telefonál. Azt állítja, hogy az érintett gyermekének, unokájának balesete volt, vagy valamilyen bajba került, és sürgősen pénzre van szüksége. Mint minden csalás esetén, az elkövetők módszerei folyamatosan változnak. Újabban arra kérik a felhívott időseket, hogy saját biztonságuk érdekében egy megadott pénzügyi intézményben, egy megadott számlaszámra utalják el a kért pénzt, a lehető legrövidebb időn belül. Sőt előre jelzik: ne lepődjenek meg a hangján, mert a hangszála megsérült a balesetben.A Pásztor Erzsi, Nemcsák Károly, Trokán Péter és Németh Kristóf színművészek szereplésével készített bűnmegelőzési videóval is ezt az elkövetési módszert szeretnénk tudatosítani, hogy senki ne dőljön be a csalóknak. Ezért kérjük, hogy mindenki beszélgessen erről idős rokonaival, ismerőseivel. És mutassátok meg nekik kisfilmünket.” – írták.

50 ezret csaltak ki Pásztor Erzsitől

A kampányban a 84 éves színésznő is részt vett.

- Nagyon fontos, hogy erről tudjanak az idősek, és ne essenek áldozatául a csalóknak. Borzasztó, hogy vannak, akik visszaélnek az emberek kétségbeesésével. Sajnos én is jártam már így - kezdte a Metropolnak Pásztor Erzsi.

- Nagyjából 30 éve történt az eset. A kaputelefonon hívott fel egy nő, aki azt mondta az egyik közeli ismerősöm és a gyermeke hatalmas bajba kerültek. Pénzre van szükségük, és én vagyok az egyetlen ember, aki tud nekik segíteni. A nő nagyon sírt és jajjgatott, hogy a kisgyerek nagy veszélyben van. Nagyon megijedtem, azonnal összeszedtem a kért 50 ezer forintot. Sietve szaladtam le a ház elé, hogy minél előbb odaadjam a pénzt, és megoldódjanak a dolgok.

„Hatalmas ökör voltam”

A színésznő egésznap várta az ismerőse hívását, akinek küldte a pénzt. - Másra se tudtam gondolni csak, hogy mi lehet velük. Vártam, hogy értesítsen, hogy minden rendben ment, és eljutott hozzájuk a pénz. Nem bírtam aztán tovább és én hívtam fel őket. Kiderült, hogy semmi problémájuk nem volt, jól vannak. Akkor esett le, hogy becsaptak. Hatalmas ökör voltam, hogy mielőtt lementem a nőhöz nem hívtam fel az ismerősőméket. Nagyon bántam, mert akkor 50 ezer forint háromszor annyit ért mint most. Elmondtam utána minden ismerősömnek, hogy nehogy ők is úgy járjanak, mint én - folytatta a Szomszédok Janka nénije.

Azóta hiába próbálkoznak

A Kossuth-díjas színésznőnél azóta is próbálkoztak csalók, az eset óta azonban már nem dől be az ilyen hívásoknak. - A lányom és az unokám is köztudottan külföldön élnek, a csalók pedig próbálnak ezzel visszaélni. Én viszont egy életre megtanultam a leckét, és ha ilyen hívást kapok azonnal lecsapom a telefont. Tudom, hogyha tényleg bajba kerülnének ők értesítenének engem. Minden hozzám hasonló idős embernek azt tanácsolom, hogyha ilyen hívást kap, ne dőljön be, és azonnal hívja fel a szeretteit, hogy tényleg minden rendben van velük. A fiatalok pedig beszélgessenek erről idős rokonaikkal - tette hozzá.

Ha én lennék a gazdagréti Batman…

- Ha én lennék a gazdagréti Batman, tudnám mit csináljak ezekkel a gazemberekkel! – mondja a Vágási Ferit alakító Nemcsák Károly a videóban. Mint ismert, a sorozatban ő volt a lakótelep szuperhőse, aki kiállt a gyengébbek mellett, de rengeteget is dolgozott „kecsölt”, szeretett volna annyi pénzt összegyűjteni, amivel beszállhatott volna az internetbe. Szavai szállóigévé, mémmé váltak, ahogy az egész 1987 és 1999 között futó sorozat is. Azóta többször ismételték, ezért a fiatalabbak is rajonganak érte.

Ne engedje, hogy bevigyék az erdőbe!

- Ha úgy érzi, hogy a csalók be akarják vinni az erdőbe, ne vágja maga alatt a fát, hanem hívja azonnal a 112-öt – mondja a sorozatban Szelényi János erdőmérnököt alakító Trokán Péter.

 

 





Ezeket olvastad már?
Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás