A vírus miatt folyamatosan szigorodnak a korlátozások az európai országokban, de hazánk az előrelátó óvintézkedések miatt jól áll, kordában tudta tartani a fertőzéseket. Az ifjú párok is szem előtt tartják a biztonságot, így a friss házasok körében idén a hazai nászút a sláger. Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő szerint ha biztosra akarunk menni, idén a nászútra is érdemes Magyarország valamelyik mesebeli vidékét választani, emellett a magyar turizmus sokat fejlődött, és szolgáltatásainak minőségében nem tér el az átlagos európai színvonaltól.

A Top 10 belföldi úti cél

  1. Tihany: A balatoni települések legszebbike, ahol a híres apátságon és a romantikus belvároson túl remek éttermek és több strand is várja a friss házasokat.
  2. Sopron: Magyarország elbűvölő kisvárosa minden olyan párnak ajánlott, akik szeretnek kézen fogva várost nézni, romantikus, eldugott részeket felfedezni és a csodálatos Lövérekben sétálgatni.
  3. Lillafüred: Diósgyőr vára a közelben található, de a vízesés és a függőkert mind felejthetetlen élményt nyújt, akárcsak a csónakázás a Hámori-tavon.
  4. Eger: A város a bor és a romantika fellegvára, nem beszélve az egri várból elénk táruló panorámáról.
  5. Noszvaj: Vidéki környezetben, eldugott faházakban, panziókban vagy éppen hotelekben romantikázhatunk. Emellett a hazai termelők borospincéit is érdemes meglátogatni, ahol kiváló minőségű italokat, ételeket kóstolhatunk.
  6. Visegrád: A Dunakanyarban számos hotel, történelmi látnivaló, kisvendéglő és a csodás folyópart várja a szerelmeseket.
  7. Esztergom: A kikötővárosban a bazilikán túl a múzeumokat és a parkokat is felfedezhetjük. Pihenésképpen ellátogathatunk a hatalmas élményfürdőbe vagy részt vehetünk egy meghitt sétahajózáson a Dunán.
  8. Gyula: A fürdővárosként elhíresült Gyula gyógyvize mellett városnézésre és extrém vízi sportok kipróbálására is tökéletes választás.
  9. Pécs: Ha igazi kultúrarajongók vagyunk, érdemes a festői szépségű Pécsre szervezni a mézesheteket.
  10. Mátra: A túrázók szerelmeseinek tökéletes választás a Mátra vadregényes vidéke.