A Ripost magyar autósokat kérdezett arról, mi a véleményük az uniós olajembargóról és a benzinárak növekedéséről. A válaszok egyértelműek voltak: ellenzik és fel vannak háborodva. Különösen érdekes a fuvarozók és taxisok reakciója, akik egyenesen úgy fogalmaztak, hogy ez számukra maga lenne a vég. Egyetértenek az árstoppal és támogatják a kormányfő álláspontját.

A videót arról, hogy mit szól az utca embere a benzinárak növekedéséhez, itt nézhetitek meg:

A múlt héten látott napvilágot Brüsszel újabb, Oroszország elleni szankciójának terve, ami a legtöbb gazdasági szakértő szerint nem Oroszországnak, hanem az európai embereknek fájna. Magyarországot lehetetlen helyzetbe hozná az embargó, ezért a kormány jó előre bejelentette: megvétózza a tervezetet, ha az nem tartalmaz az orosz olajról történő leváláshoz elegendő időt és pénzt.

Ma Magyarországon a legalacsonyabbak az üzemanyagárak az uniós országok között. Abban az esetben, ha a benzint és a gázolajat nem a Brent típusú olajnál mintegy 30 százalékkal olcsóbb orosz olajból állítaná elő a MOL, nálunk is 700-800 forintra menne fel az üzemanyag ára.

 

Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!