"Egyetlen célom volt: Maját életben tartani" – párja horkolásnak hitte, szívrohamot kapott a terhes nő

Drámai események zajlottak le a szerelmespár otthonában.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.24. 11:30
Újraélesztés mentő szívroham

Eleinte horkolásnak hitte terhes kedvese szívrohamát egy férfi, az ösztöne azonban megsúgta neki, hogy valami nagy baj van. Telefonért nyúlt és tárcsázta a segélyhívót, miközben megkezdte szerelme újraélesztését. Milyen jól tette: ha akkor nem cselekedik, párja minden bizonnyal halott lenne. A 36 éves Maja a terhessége hetedik hetében járt. Épp az ágyban olvasgattak párjával, a 49 éves Magnussal, amikor a férfinek feltűnt: a nő elbóbiskolt. Hamarosan furcsa hangokat kezdett kiadni, mintha csak szuszogna vagy horkolna. "Tudtam, hogy valami nincs rendben, egyszerűen éreztem" – idézte fel a rémisztő pillanatot a svéd férfi.

Olyan voltam, mint egy gép, aminek egyetlen célja van, Maját életben tartani 

– magyarázta a férfi, hozzátéve, rettenetesen hálás az operátornak, aki végig mellette volt a vonal túlvégén. Azonban ahogy telt az idő, a férfi egyre jobban kezdett aggódni.

"Csináltam mellkaskompressziót és befújást, emellett sírtam és kiabáltam, hogy keljen fel" – emlékezett vissza Magnus. A mentők végül 11 hosszú perccel később érkeztek meg. Nem sokkal később bebizonyosodott az, amitől a férfi és az operátor is tartott: a terhes nőnek valóban szívrohama volt

Alighanem akkor fogtam fel igazán, mi is történik, amikor bekapcsolták a defibrillátort. Összeroskadtam

 – idézte fel a történteket a férfi.

A mentők végül sikeresen újraélesztették Maját, majd kórházba szállították, ahol 11 napot töltött el az intenzív osztályon. Pacemakert ültettek be neki. Csodával határos módon a gyermeke nem szenvedett károsodást az áprilisi esetet követően. A pár novemberre várja a kicsi érkezését – írja a The Sun.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás