Kiadta a figyelmeztetést a NASA: 4 városgyilkos aszteroida is száguld a Föld felé

Négy „potenciálisan veszélyes" aszteroida is szülőbolygónk felé száguld.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2024.10.25. 19:00
NASA aszteroida Föld

A NASA figyelmeztetést adott ki, miután négy aszteroida is a Föld felé száguld, és a következő napokban el is robognak mellettünk. Két repülőgép méretű űrkőzetet, amelyek most megközelítenek minket, csak a hónap elején észleltek. 

Fotó: Pixabay

A legnagyobb közülük, a 2002 NV16 aszteroida átmérője 580 láb (177 m), és elegendő pusztító erővel rendelkezik ahhoz, hogy elpusztítson egy várost vagy világméretű katasztrófát idézzen elő. 

Bár szabad szemmel nem lesz látható, a tudósok figyelmesen fogják figyelni, ahogy ez a hatalmas szikla elhalad a fejünk felett. Szerencsére a szakértők azt mondják, hogy egyáltalán nincs okunk aggódni. 

Finn Burridge, a Greenwichi Királyi Obszervatórium csillagásza a MailOnline-nak elmondta: „A tudósok nagy pontossággal tudják kiszámítani a Föld-közeli objektumok pályáját, és így biztosan tudjuk, hogy a Föld mellett elhaladó objektumok egyike sem ütközhet össze a bolygóval.”

A tudós azt mondta, annyiban szokatlan az eset, hogy 7 aszteroida is száguld a Föld felé (négy van már közelebb), de szerinte mindig van egy aszteroida a Föld közelében. A NASA azonban csak négy aszteroidát tekint „potenciálisan veszélyesnek”. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás