Agydaganattal műtött kisfiúnak okozott életre szóló örömöt a TEK

Kommandósnak öltöztették a Terrorelhárítási Központ munkatársai az agydaganattal műtött Zsombit. Ő az a 11 éves kisfiú, aki tavaly Mikulásra csokit gyűjtött a kórházban fekvő gyerekeknek. Most egy jótékonysági naptárfotózáson vett részt.



Megosztás
Szerző: Kóré Károly
Létrehozva: 2024.09.19. 09:30
Módosítva: 2024.09.19. 11:51
beteg agydaganat gyerek kisfiú

Zsombi ott segít, ahol tud. A 11 éves kisfiú életét megmentették az orvosok, amikor megműtötték agydaganattal 2023-ban. Előtte sokat szenvedett, a betegsége ugyanis fájdalommal járt, illetve a kemoterápia utóhatásai is égető érzést okoztak a csontjaiban. A kisfiú azonban már túl van a nehezén, és jelenleg tünetmentes. Természetesen rendszeresen jár kontrollra, az orvosok szerint pedig a családnak minden oka megvan a bizakodásra, ugyanis a tumor jó eséllyel nem újul ki a gyermek szervezetében.

Zsombi
csoki
Zsombi szívesen jótékonykodik, Mikulás alkalmából csokit vitt betegtársainak a kórházba / Olvasói fotó

Zsombi élvezte a fotózást

A kisfiú pontosan tudja, milyen érzés gyermekfejjel kórházban tölteni az időt, a szeretteitől elzárva. Ezért döntött úgy tavaly decemberben, hogy a debreceni gyógyintézményben fekvő gyerekeknek örömöt csempész az életébe, ezért csokit gyűjtött nekik az iskolájában. Az édességet személyesen vitte el a szüleivel, és át is adta az ápolóknak, hogy ők továbbíthassák a kis betegeknek.

Az igen érett gondolkodású és jólelkű kisfiú azonban nem érte be ennyivel. A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány felkérésére azonnal elvállalt egy fotózást a 2025-ös naptárba. A nyáron megszervezett eseményen a Terrorelhárítási Központ munkatársai személyesen találkoztak beteg gyermekekkel, és a vidám kisfiúk be is öltözhettek kommandósnak. Az érdekes programot persze Zsombi is kifejezetten élvezte.

Fantasztikus élmény volt a TEK-esekkel való találkozás minden gyereknek. Úgy is mondhatnám, hogy Zsombi azt hitte, álmodik

– mosolygott Katalin, a kisfiú édesanyja.

Zsombi
TEK
Zsombinak (fehér pólóban) nagyon tetszett a program a TEK-esekkel / Fotó: TEK

Azt egyelőre nem tudhatjuk, a bátor kisfiú kedvet kapott-e ahhoz, hogy felnőtt fejjel fegyveres testületnél dolgozzon, de az biztos, hogy a fotózást soha nem felejti el.
Az elkészült naptárt szeptember 17-én mutatták be. A sajtótájékoztatón részt vett Hajdú János, a TEK főigazgatója is. Ő megjegyezte: a Terrorelhárítási Központ a jövőben is tervezi, hogy gyermekeknek szóló programokban vegyen részt.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás