"Miért a szüleimmel szórakozol?" - Életveszély Bátán: benzinkannás fantom gyújtogatott az idős pár házánál

A fantom benzinnel locsolta le az idős pár kerítését, amit meggyújtott. A közveszélyes férfi másnap már a helyi dohányboltnál őrjöngött.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.26.
gyújtogatás életveszély kerítés Báta benzin

Valóságos nappali fény árasztotta el szombaton (augusztus 24.) éjjel a Tolna vármegyei Báta egyik csendes kis utcáját. Éjjel tizenegy óra magasságában ugyanis arra szaladt össze a környék, hogy az egyik ház kerítése lángokban áll. Hamar kiderült, hogy a tüzet korántsem a véletlen okozta: egy fantom osont oda az éj leple alatt, aki egy benzineskannával először lelocsolta a kerítést, majd lángra lobbantotta azt. 

Zsolt először felgyújtotta a kerítést, majd elmenekült. Másnap már a helyi dohányboltnál randalírozott   Fotó: Bátaszéki Tűzoltóság

Szerencsére a tűzoltók időben a helyszínre értek, úgy tudjuk, hogy a tűzben senki nem sérült meg és a lángok sem terjedtek tovább, nekik köszönhetően. 

22:55-kor kaptuk a riasztást tűzesethez Bátára. Ismeretlen személy gyúlékony folyadékkal locsolta le egy bátai családi ház kerítését, majd azt begyújtotta

 - írta a Bátaszéki Tűzoltóság. 

Információink szerint a helyiek pontosan tudják, hogy ki volt a gyújtogató, a fiatal férfi, Zsolt jól ismert figurája a környéknek, nem egy ember találkozott már vele, zavart állapotában. A bátaiak azon is felháborodtak, hogy a történtek után nem tartották rácsok mögött a férfit, Zsoltot ugyanis a gyújtogatás után a közeli dohányboltnál látták őgyelegni, mi több, állítólag még ott is fenyegetőzött. 

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan miért követte el hátborzongató és életveszélyes tettét, a házban ugyanis információink szerint egy idős pár lakik, egyikük súlyos daganatos beteg. Lányuk felháborodott üzenetben vonta kérdőre a férfit:

A tegnap esti gyújtogató anyám házánál, aki a mai napig szabadlábon van. Ez az egyén veszélyes a falura is. Állítólag ma is fenyegetőzött a dohányboltnál! Kedves kis barátom, miért a szüleimmel szórakozol? Méghogy egy 74 éves öreg emberre meg egy daganatos betegre gyújtod a házat, te!

 - írta közösségi oldalán elkeseredetten az asszony.

Lapunk az üggyel kapcsolatban felkereste a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, válaszukkal cikkünket frissítjük. 

Hasonló eset történt a minap Pilisvörösváron is: augusztus 20-án egy bekattant férfi, B. Richárd Zsigmond összeveszett párjával, Juliannával, akit először leöntött benzinnel, majd a házat is fellocsolta. Ezután egy öngyújtót dobott a halálos adag benzinre, majd elmenekült. Bár senki nem halt meg és mindenkinek sikerült kimenekülnie, a ház lakhatatlanná vált, és három másik épület is leégett.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás