Hajnalban jött a riasztás, nem mindennapi dolog történt Rákospalotán

A nagyobb baj elkerüléséért többeket azonnal riasztottak, az állatok a házak közé futottak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.07.
Módosítva: 2024.07.07.
állatok Rákospalota mentés segítség lovak

Július 5-én pénteken hajnalban elképesztő hívás futott be a budapesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálatra Rákospalotáról. Az esti csendben ugyanis két ló dobogását lehetett hallani a házak között.

Két ló kószált Rákospalotán gazdátlanul július 5-én hajnalban. A rendőrség és több állatmentő szervezet is azonnal a helyszínre sietett, hogy segítsenek rajtuk.
Többen a helyszínre siettek, hogy segítsenek a bajba jutott állatokon 
Fotó: Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat

Valószínűleg a meglepődött helyiek értesíthették a rendőröket is, akik azonnal szóltak több állatvédő szervezetnek, többek között az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálatnak is, mivel nagy gondot okozott nekik a két termetes négylábú ideiglenes elszállásolása.

Hajnali órákban érkezett a riasztás a rendőrség Tevékenység-irányítási Központjából, hogy két ló sétálgatott Rákospalotán, jelenleg a járőrök fogják a pacikat, de nyilván náluk nem fér el

– számolt be róla Magyarország első Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálata, mely a Budapesti Rendőr-főkapitányság embereivel együttműködve gyakran segít a bajba jutott állatokon. Mire odaértek, egyre többen lettek a helyszínen, hogy segítsenek a lovakon, melyek valószínűleg azt sem tudták, hogy keveredtek oda. Eközben megkezdték a tulajdonosok felkutatását is.

Két ló kószált Rákospalotán gazdátlanul július 5-én hajnalban. A rendőrség és több állatmentő szervezet is azonnal a helyszínre sietett, hogy segítsenek rajtuk.
Az állatok befogásukig szinte folyamatosan mozgásban voltak Fotó: Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat

A Sportolók az Állatokért, valamint a Szurkolók az Állatokért szervezetek után a Kutyások a XV. kerületért egyesület egyik tagja, Orsi is megjelent, aki szinte azonnal intézkedni kezdett és a lovak csipjét is igyekezett beolvasni.

Orsiról köztudott, hogy nagy lovas, így megkértük rá, hogy segítsen és jöjjön velünk az úton. Miután felpakoltunk jó pár száz kiló pacikát, útnak indultunk a dunakeszi Barka Állatsimogatóba, állandó segítőnkhöz, ahol »csomag« lepakolása következett, majd egy kis hami a paciknak

– tette hozzá az újpestiek csapata.

Két ló kószált Rákospalotán gazdátlanul július 5-én hajnalban. A rendőrség és több állatmentő szervezet is azonnal a helyszínre sietett, hogy segítsenek rajtuk.
Végül mindkét ló biztonságban hazatérhetett gazdájához Fotó: Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat

Hamarosan kiderült, hogy nem szökevényekről van szó: az ottani filmstúdió közelében megtalált két lovat a kora hajnali órákban köthette el a tettes vagy a tettesek, akik úgy tűnik, végül egyszerűbbnek látták, ha inkább magukra hagyják az állatokat.

Később az is kiderült, hogy a lovakban olyan csipek voltak, melyek nem szerepeltek a regisztrációs rendszerben, ezért időbe telt míg megtalálták a gazdájukat. A XV. kerületi rendőrök segítségével, a csapatmunkának hála, végül sikerrel jártak és meglett a tulajdonos. A két ló így nagy valószínűséggel már jobban érzi magát, hiszen ismerős környezetben lehetnek.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás