Évekig nem járt be dolgozni, mégis folyamatosan kapta a fizetést – így bukott le a férfi

Hat éven keresztül fel sem tűnt senkinek a hiánya.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.07.11.
Módosítva: 2024.07.11.
lebukás fizetés munka

Sokan örülnének, ha egy-két hónapot távol tölthetnének a munkától és közben kapnák a fizetésüket, azonban ezt a dolgot egy spanyolországi férfi egészen új szintre emelte.

Ha nem vigyázol, néhány kattintás a telefonodon és máris elvették a pénzed a netes csalók.
A férfi számlájára folyamatosan jött a pénz / Fotó: ESB Professional (Illusztráció)

Ugyanis a 69 éves Joaquín García hat éven át lógott a munkából anélkül, hogy ez bárkinek is feltűnt volna, egészen addig, amíg – ironikus módon – el nem nyert egy díjat a hosszú szolgálati idejéért.

Az egész elég ártatlanul kezdődött. Joaquín, aki a spanyolországi Cádizban egy víztisztító telep építésvezetője volt, több mint 20 éve a helyi önkormányzat alkalmazásában állt. Az idő előrehaladtával a munkakörnyezet egyre stresszesebbé vált, ami Joaquínt arra késztette, hogy egy meglehetősen szokatlan megközelítést alkalmazzon: egyszerűen nem járt be dolgozni.

Meglepő módon a terve hat teljes évig működött. Ez idő alatt Joaquín még mindig megkapta évi 41 500 dolláros (több mint 15 millió forint) fizetését – annak ellenére, hogy egyáltalán nem végezte el a munkáját. Az emberben ilyenkor azonnal felmerül, hogyan maradhatott ez észrevétlenül. A válasz a bürokratikus felügyelet, a munkahely bonyolult struktúrája és egy nagy adag szerencse keverékében rejlik.

Joaquín távollétét két osztály közötti kavarodás miatt kényelmesen figyelmen kívül hagyták, mivel mindegyik azt feltételezte, hogy a másik felelős a férfi feladatainak felügyeletéért.

A dolgok akkor vettek érdekes fordulatot, amikor Joaquínt egy díjra jelölték, a vállalatnál eltöltött 20 éves szolgálatáért. Képzeld el azt a szituációt, amikor a felettesei meglepetést szerveztek neki, behívták az ünnepségre, de kiderül, hogy hat éve be sem tette a lábát az irodába.

A mulasztásnak meg lett a következménye. A munkást ugyanis azóta arra kötelezték, hogy fizessen vissza 30 ezer dollárt (közel 11 millió forintot), ami a maximális rá kiróható büntetés.

Amikor kihallgatták, Joaquín elismerte, hogy valóban nem járt be dolgozni, de azt állította, hogy munkahelyi zaklatás áldozata lett, és kezdetben a konfliktusok elkerülése érdekében függesztette fel a munkavégzést. Azt állította, hogy szabadidejében filozófiát tanult, és a lehető legtöbbet hozta ki a nem tervezett szabadságából – írja az Unilad.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás