„Nem tudtam, hogy a gyermekem haldoklik, amíg az óvodában észre nem vették a tüneteket”

A kislány reggel még jól érezte magát, pár óra elteltével azonban kórházba került. A furcsa tünet a lábán jelentkezett.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.25.
kislány óvoda májbetegség életmentés

Amikor a 38 éves Rachel és Tom Barker óvodába vitték kislányukat, Clarát, még minden rendben volt. Maguk sem gondolták, hogy néhány órával később már a kicsi életéért kell küzdeniük.

kisbaba, baba, újszülött, lábak
A kislány egészségesen jött világra. Hirtelen jelentkezett nála a májbetegség / Illusztráció (Fotó: unsplash.com)

A négyéves kislány egészségesen jött világra 2019 decemberében Angliában. 2022 februárjában jött a sokk, miután a bristoli óvoda dolgozói szóltak a szülőknek, hogy a pelenkacserénél feltűnt nekik, Clara combjai sárgák lettekírja a Mirror.

Egyből elvittük a háziorvoshoz, aki azonban értetlenül állt a helyzet előtt, még soha nem látott ilyet

– nyilatkozta az anyuka, aki ezután kórházba vitte kislányát. A vizsgálatok során kiderült, hogy a kicsi mája okozta a problémát, ami olyan súlyossá vált, hogy donorra volt szüksége.

Óriási sokk volt, erre nem voltunk felkészülve. Amikor aznap reggel elvittük az óvodába, teljesen egészségesnek tűnt. A nap végére azonban már transzplantációra várt a túlélés érdekében

– árulta el Rachel.

A kislány a sürgősségi lista élére került, és hat nappal később találtak is számára egy donort. Azt azonban az orvosok sem tudják pontosan, hogy került ilyen súlyos állapotba a gyermek, mindenesetre vírusra gyanakodtak. Nyolc hét kórházi gyógyulás után Clarát hazaengedték, de egy héttel később szervezete kilökte az új májat, ezért ismét visszakerült. Az orvosoknak köszönhetően a kicsi teste végül elfogadta a transzplantált májat, és tavaly augusztusra teljesen felépült.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás