Áttörték a falat, kifosztották a budapesti pénzváltót: a rendőség elfogta az egyik elkövetőt – Videó

A rendőrségnek sikerült elfognia azt a férfit, aki 2023. február elején társaival együtt kifosztott egy budapesti pénzváltót. A tolvajok az üzlet melletti társasház falát ütötték át, pont ott, ahol a túloldalon a széf volt. Megfúrták annak a hátulját, majd kirámolták a pénzt. Két tettes ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.



Megosztás
Szerző: Mongyi Nikolett
Létrehozva: 2024.06.05.
Módosítva: 2024.06.05.
rablás nemzetközi elfogatóparancs Pénzváltó

Bilincsben van az a férfi, aki tavaly társaival együtt kifosztotta a XI. kerületi Bartók Béla úti pénzváltót – tudta meg a Metropol. Ahogyan azt lapunk elsőként megírta, a három férfi megbontotta a pénzváltó melletti társasház pincéjének falát, majd a pénzváltó széfjének hátulját kivágta és teljesen kifosztotta azt. 50 millió forintot sikerült zsákmányolniuk. A rablásra másnap derült fény, amikor az üzlet egyik dolgozója kinyitotta a széfet és üresen találta, hátulján a tátongó lyukkal. Perceken belül helyszínelők lepték el a környéket, akik lezárták a társasházat és a pénzváltót is. Két tettes ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. 

Helyszínelők lepték el a pénzváltót és a társasházat – Fotó: Metropol

Több napig tervezhették a rablást

Kollégánk a helyszínen járt, ahol kiderült: a három férfi több napon keresztül tervezhette a pénzváltó kifosztását. Mindez abból látszik, hogy a tolvajok pontosan tudták, hogy a pénzváltóban melyik falhoz, hova van tolva a széf. Először bejutottak a társasházba, ahol néhány lépés után a pince vaskapujával találták szembe magukat. Az a lakók szerint mindig be van zárva, így senki sem használja azt. Azonban kollégáink észrevették, hogy a vaskapu mellett lévő fémháló nincs rendesen rögzítve, ezt feszíthették fel és bújhattak át alatta, hogy bejussanak a pincébe. 

Az üzletben dolgozó férfi riasztotta a rendőröket 

Információink szerint a pénzváltóban dolgozó férfi reggel, amikor beért az üzletbe és kinyitotta a széfet, akkor látta meg, hogy rablás történt. Ő értesítette a rendőrséget. 

Én voltam az, aki reggel nyitotta az üzletet

 – nyilatkozta korábban a dolgozó. 

Mivel minden napot azzal kezdünk, hogy lemegyünk a pincébe a széfhez és elővesszük a pénzt, ezért ma is így tettem. Amikor beléptem a helyiségbe, még semmi furcsát nem láttam. Aztán kulccsal kinyitottam a széfet…

A férfi azt mondta, először nem hitt a szemének. 

Tudták, hogy hol kell áttörni a falat – Fotó: Metropol

pénz eltűnt! Ráadásul a széf háta, tehát ami a falhoz volt tolva, ki van vágva! A rablók először bejutottak a mellettünk lévő lakóházba, lementek a pincébe és ott dolgozni kezdtek. Lehetett náluk valami szerszám is, ugyanis átütötték a falat, majd kivágták a széf hátát. A széfből közel 50 millió forint tűnt el.

Elképzelhető, hogy a tolvajok először terepszemlét tartottak, feltérképezték, hogy hol helyezkedhet el a széf. Az üzletben dolgozó férfi kollégánknak megmutatta, hogy a pénzváltóban hol is helyezkedett el a széf. Mondhatni, egyszerű dolguk volt a rablóknak, ugyanis ha az üzletben dolgozó férfi kinyitotta a pult melletti ajtót, már rá is lehetett látni a gondosan elhelyezett széfre. Így a rablók könnyedén megláthatták annak pontos helyét.

Egy bilincsben, kettő még menekül

A rendőrség hónapok óta nyomoz, most végül az egyik tolvajt sikerült elfogniuk. Azonban a két grúz állampolgárságú társát még mindig körözik, ellenük nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Az egyik férfi a 31 éves Dlubish Bachuki, akit már 2023. május 1.  óta köröznek, vagyis a lopás után három hónappal adták ki ellene az elfogatóparancsot. 

Nemzetközi elfogatóparancs van Dlubish Bachuki ellen – Fotó: police.hu 

Harmadik társuk pedig az 54 éves Absandze Khicha, akit 2023. augusztus 29. óta köröznek. Ha bárki felismeri a két férfit, hívja a rendőrséget! 

Még mindig körözi a rendőrség Absandze Khicha-t – Fotó: police.hu

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a BRFK-t, akik megerősítették: egy férfit sikerült elfogni, társait körözik. 

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályára érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a kérdéses ügyben a BRFK egy gyanúsított férfival szemben a lopás bűntett gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat pedig az illetékes ügyészség részére továbbította. 

Tájékoztatjuk továbbá, hogy két másik feltételezett elkövetővel szemben a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki, így velük szemben a rendőrség az eljárás felfüggesztéséről határozott” – közölték.

A helyszínen készített videónkat itt tudod megnézni: 


 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás