Gyalogosokat sodort el a zebrán megpördülő taxis – Brutális baleset történt az Erzsébet körúton

„Mindenhol törmelékek voltak, még a síneken is” – mondta egy járókelő. Nyolc embert szállítottak kórházba.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.05.31.
VII. kerület baleset Erzsébet körút taxis

A baleset csütörtökön késő éjjel, nem sokkal éjfél előtt történt az Erzsébet körút és a Dohány utca kereszteződésénél: információink szerint egy Ford Transit éppen a Blaha Lujza tér felé haladt, méghozzá – úgy tudjuk – nagy sebességgel. Ekkor kanyarodott ki mit sem sejtve egy taxis a Dohány utcából, a kocsiban több utassal. 

A síneket is törmelékek borították, a két kocsi eleje teljesen összeroncsolódott (Fotó: Metropol)

A két kocsi hatalmas csattanással ütközött össze, a taxi meg is pördült, ekkor sodort el több, bőröndjét húzó külföldi turistát a zebrán, majd nekirohant egy villanyoszlopnak, végül pedig a szembejövő sávban megállt. A furgon is megpördült a tengelye körül, és bár nem csapódott a másik sávba, de végül szintén a forgalommal szemben állt meg. Mind a két kocsi eleje szétroncsolódott.

A taxi egy villanyoszlopnak is nekicsapódott, végül a szembejövő sávban állt meg (Fotó: Metropol)

A szemtanúk szerint a járművek teljesen szét voltak zúzva: 

A taxi nagyon rosszul nézett ki, az eleje teljesen széttört, az ajtaja sem volt rajta, de gondolom, azt már a tűzoltók vágták le. Mindenhol törmelékek voltak, még a síneken is, szóval tényleg jó nagy karambol lehetett

– mesélte egy járókelő.

A Transit külföldi sofőrje állítólag ivott is (Fotó: Metropol)

Bár a rendőrök azonnal a helyszínre érkeztek, lapunk úgy tudja, hogy a zebrán elgázolt turisták közül többen elhagyták a helyszínt: információink szerint felálltak a földről, és távoztak. A taxi sofőrje és utasai azonban megsérültek, a helyszínről így végül összesen nyolc embert szállítottak kórházba.

Többen azt állítják, hogy a taxisnak nekirongyoló furgonban több gyerek is ült, azonban ők nem sérültek meg, úgy tudni, hogy mindenki saját lábon hagyta el a roncsot. Többen azt állítják, hogy a Transit külföldi sofőrje ittas volt a baleset idején, és amikor a rendőrök megérkeztek, megpróbált meglépni, de elfogták. 
Lapunk az üggyel kapcsolatban megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot. Elmondták, hogy a furgon sofőrjével szemben valóban felmerült az ittasság gyanúja: 

„A balesetben összesen nyolc ember sérült meg; a taxi sofőrje és három utasa, egy gyalogos, valamint a kisteherautó három utasa. A kisteherautó sofőrjével szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért őt mintavételre előállították” – közölte a Metropollal a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A baleset kapcsán a BRFK közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt eljárást indít.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás