A nőket sértegető Karácsony-féle jelenség egy férfiöltöző-szagú borzalom – mondja Szentkirályi





A Fidesz-KDNP jelöltje azért szólt be a baloldali főpolgármesternek, mert az folyamatosan lekicsinyli a nőket.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.05.04.
Karácsony Gergely szexista Szentkirályi Alexandra BKK

"Az az elképesztően szexista, lekezelő, macsóskodó, férfiöltöző-szagú borzalom, amit a főpolgármester úr folyamatosan velem szemben alkalmaz, engem nagyon-nagyon zavar"–mutatott rá Szentkirályi Alexandra. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje Karácsony Gergely nőket sértő szóhasználatát és gondolatvilágát emelte ki egy interjújában. Mint fogalmazott: "Ahogyan ő azt mondja rólam lekezelően, hogy "majd itt leszedik" vagy, hogy "nem fogja végigcsinálni", vagy hogy "nem tudom, hányadik volt a listán", azzal nem csupán engem, hanem másik 5 millió nőt is megsért". 

SZENTKIRÁLYI Alexandra
Szentkirályi Alexandra 15 ezer fővárosi, BKK dolgozó problémáját oldotta meg Karácsony Gergely helyett a napokban Fotó: Purger Tamás

Azt gondolom, hogy egy nőt azért minősíteni, mert elindul egy ilyen versenyen, és kifejezetten macsó és szexista megjegyzéseket tenni azzal kapcsolatban, hogy én nőként nem tudom végigcsinálni ezt a kampányt, ezzel szerintem 5 millió nőt sért meg a főpolgármester. A 11 éves lányomat mindig arra tanítom, ha valamiért megdolgozol és vannak álmaid és vágyaid az életben, akkor azokat el fogod tudni érni, hogy ha bele teszel elég energiát. Szerintem ezeknek a fiatal nőknek, lányoknak az álmait rombolja egy ilyen nagyon gonosz, lekezelő, dehonesztáló műmacsó megjegyzés.

– mondta a napokban Szentkirályi Alexandra a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, aki hangsúlyozta: "Eszem ágában nincs visszalépni, minden egyes nap, ami eltelik a kampányból, csak abban erősít meg, hogy a budapestiek várnak valakit, aki nem csak dumál, akinek nemcsak a szája jár, hanem aki odaáll, és végre csinál valamit. És nő létemre én sokkal tökösebben végezném ezt a munkát, amit ő nem végzett 4,5 évig". 

Szentkirályi hazai pályán mosta Karácsonyt 

Karácsony Gergely helyett dolgozott Szentkirályi Alexandra, amikor megmutatta Gyurcsány szövetségesének, megint mit nem végzett el a fővárosban. A baloldali főpolgármester ugyanis ismét "elfelejtett" dolgozni: így míg a szaktárca által végigvitt Vármegyebérlet-rendszer hónapok óta elrajtolt, és a MÁV-Volán dolgozói régen megkapták a vállalati országbérletet, addig a BKK-BKV csoport dolgozóira Karácsony Gergely nem gondolt. Szentkirályi Alexandra Lázár János építési és közlekedési miniszterrel tárgyalt a kérdésben.

Szentkirályi Alexandra megállapodást kötött Lázár Jánossal, hogy a BKK-BKV dolgozók is részesüljenek a kedvezményes vállalati országbérletben. Lázár is aláírta a Fidesz–KDNP jelöltjének ajánlását. Megválasztása esetén Szentkirályi a kormánnyal együttműködve jelentős fejlődést hozhat a fővárosnak Fotó: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala

Ahhoz, hogy a BKK-BKV dolgozói is részesülhessenek kedvezményes vállalati országbérletben, Karácsony Gergelynek annyi dolga lett volna, hogy egy törvénymódosítást és egy BudapestGO applikációfejlesztést szorgalmaz. Ezt a munkát persze nem volt hajlandó elvégezni. Emiatt 15 ezer ember kedvezményes vállalati országbérlete került veszélybe 

– írta Facebook-oldalán az esetet követően. A fideszes főpolgármester-jelölt hozzátette: "Az építési és közlekedési miniszterrel megállapodtunk, a BKV-BKK  15 ezer dolgozója 1250 forintért igényelhet évente országbérletet, a MÁV-Volán dolgozókhoz hasonlóan".

 

A fejlődő Budapestért

Szentkirályi a főváros fejlődése érdekében felajánlotta Lázár János miniszternek a partnerséget és a kormánnyal való együttműködést. A videót itt nézheti meg:

Lázár János: Budapestnek egy talpraesett, határozott nőre van szüksége

 A megbeszélésen, az építési és közlekedési miniszter úgy fogalmazott: Budapest élére "egy talpraesett nőre van szükség, hogy rendet tegyen. És általában be szokott jönni, hogyha bénázó férfiak helyett – vagy nem tudom, kik helyett – átveszik a nők az irányítást”.

A találkozásukról Lázár János is beszámolt saját oldalán, és megemlítette, hogy a főváros polgárai három jelölt közül választhatnak: 

a semmittevő, a zsűrielnök vagy a megoldó" – ezek közül választhat Budapest. A polgárok vagy megelégszenek az üres ígéretekkel és látványtervek tömkelegével, vagy pedig végre a fejlődés pályájára állítják a fővárost. Szentkirályi Alexandra az egyetlen főpolgármester-jelölt, aki képes rendet tenni és forrásokat szerezni a nemzet fővárosának 

– utalt arra az építési és közlekedési miniszter, hogy a főváros polgárai egyetlen ember személyével garantálhatják Budapest fejlődését, és ez Szentkirályi Alexandra, akinek 9 évnyi tapasztalata van a város ügyeinek sikeres intézésében. Korábban alpolgármesterként sikeresen vitte a legnagyobb beruházásokat.  

 

 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás