Itt az utolsó alkalom a Millennium Házában, ha még nem láttad, ezt látnod kell!

Az év kultúrbuliját tartják május utolsó hétvégéjén a Millennium Házában, ahol 150 magyar fotós remekművét búcsúztatják egész éjszaka. A hajnalig tartó eseményen lesz divatfotózás, tánc és zene. Megnéztük, milyen programokkal várnak ezen a különleges estén.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.22.
Módosítva: 2024.05.22.
Magyar Zene Háza fotográfia kultúra

Éjszakára a múzeumok általában bezárják a kapuikat, de a Millennium Háza most kivételt tesz és az „év kiállításának” záróestéjén egész éjjel várja a látogatókat egy kulturális partira. A Ripost megkérdezte, mire számíthatnak, akik részt vesznek a zárónapon.

A Tükör/reflex  zárórendezvénnyel zárják a Mélység/élesség kiállítást a Millennium Házában. Fotó: Millennium Háza

Tükör/reflex címmel tart zárórendezvényt a Millennium Háza. A Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményének kiállítása februárban nyitott meg és akkora érdeklődés vette körül, hogy május 26-ig meghosszabbították a tárlatot. Százhetven év magyar fotográfiáit láthatta a közönség. A leghíresebb magyar fotósok legérdekesebb képeiből válogattak, így látható volt Robert CapaA milicista halála” című világhírű képe vagy André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassai és Martin Munkácsi kiemelkedő alkotásai is. Ezenkívül néhány világhírű fotóművész munkáival is találkozhattak a kiállítás látogatói, többek között Richard Avedon vagy Edward Steichen képeivel.

Robert Capa, „A milicista halála” című képe is látható a kiállításon. Fotó: Robert Capa / Millennium Háza

Éjszakába nyúló kulturális záróbulit tartanak

A szervezők úgy gondolták, az utolsó estén több művészeti ágat is bemutatnak a fényképek mellett. A zene lesz a fotók mellett a másik főszereplő, DJ Infragandhi mellett például Petrányi Zsolt művészettörténész és kurátor fogja saját bakelitlemezeinek gyűjteményéből bemutatni sajátos zenei stílusú válogatását. Akik szeretik az igényes elektronikus zene kreatív feldolgozását, garantáltan élvezni fogják az egy estére DJ-nek álló Petrányi Zsolt dallamait. A zene mellett informatív és izgalmas tárlatvezetések is várják a látogatókat. Lesz fejdísz- és csokornyakkendő-készítő workshop is. 

Május 25-e a magyar mozdulatművészet napja, így a szervezők meghívták Pálosi István mozdulatművészt, hogy táncosokkal tartson egy olyan előadást, ahol a kiállítás képeinek a történetét a tánc, a mozdulatok nyelvén mesélik el. A divatfotózás iránt érdeklődők pedig személyesen is részt vehetnek Almássy Jonathan Csaba fotós helyszíni kurzusán, ahol akár még címlapfotóra is kerülhetnek a résztvevők.

A Mélyég/élesség kiállítás képanyagából válogatás. Robert Capa, Munkácsi Márton és André Kertész képei. Forrás: Millennium Háza

A Tükör/reflex kultúrparti május 25-én este 19 órakor kezdődik a Millennium Házában

Érdemes egy ilyen estén részt venni, mert nemcsak egyszerre többféle művészettel ismerkedhetünk meg, hanem láthatjuk, a kultúra mennyire egybefonódik és a hétköznapi életünk részévé válik. Az este természetesen szabadon látogatható a belépőjegy megváltásával, de bizonyos programoknál, mint például a tárlatvezetés, a táncelőadás és a divatfotózási workshop, műtárgyvédelmi okok miatt és a helyszín befogadóképességének korlátozottsága okán javasolt az előzetes regisztráció. 

Az év kultúrbulijának helyszíne: a Millennium Háza – NEO Kortárs Művészeti Tér

Időpont: 2024. május 25. 19:30 – május 26. 1:00 

A kiállításról videót itt láthatsz:

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás