Aggódhat Karácsony: közvetlen bizalmi köréből szivároghattak ki titkos dokumentumok

Hangfelvételek és belső levelezések kerültek ki a főpolgármesterről.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.07.
Módosítva: 2024.05.07.
Karácsony Gergely hangfelvételek levelezés

Érdekes beszélgetésrészleteket tartalmazó felvételeket, belső levelezéseket és egyéb dokumentumokat tartalmazó csomagot juttatott el egy ismeretlen forrás a Mediaworkshöz. A jelentős mennyiségű leleplező információt vélhetően Karácsony Gergely közvetlen környezetéből szivárogtathatta ki valaki. Erre lehet következtetni azokból a beszélgetésekből, amelyeken maga Karácsony Gergely és közvetlen környezetébe tartozó politikustársai hallhatók. Többek között a Párbeszéd vezetőségének tanácskozásait rögzíthette egy jelenlévő, aki egy csomag részeként eljuttatta a sajtónak az így keletkezett anyagokat.

Fotó: Ripost

A fölvett beszélgetéseken Karácsony és kollégái ellenzéki taktikázásról és egyezkedésről, a baloldali összefogáson belüli helyezkedésről, a főpolgármester kampányainak külföldi finanszírozásról, és az önkormányzati, illetve az európai parlamenti választásokra való felkészülésről is szót ejtenek.

Emellett olyan belső levelezések is a lap birtokába kerültek, amelyeken Karácsony Gergely és bizalmi köre egyeztet a 99 Mozgalom finanszírozását érintő ügyekről.

A kiszivárogtatott e-mailekből, valamint a Magyar Nemzethet eljuttatott feljegyzésekből kiderül, hogyan épül föl és kik a kulcsszereplői annak a struktúrának, amellyel Karácsonyék a külföldről érkező kampányfinanszírozást igyekeztek lepapírozni.

A laphoz került csomag tartalmaz olyan üzleti ajánlatokat is, amelyek Karácsony Gergely online kampányának digitális hátterét fedik föl. A dokumentumokból kirajzolódni látszik az is, milyen támogatást kaphatott Karácsony Gergely a Bajnai Gordon-féle DatAdattól.

A Magyar Nemzet megkezdte annak az információs csomagnak a feldolgozását, amelyet egy ismeretlen forrás juttatott el a Mediaworkshöz. A következő napokban a lap birtokába került leleplező anyagok alapján cikksorozatban mutatják be, hogyan működik Karácsony Gergely és a baloldal belső világa.

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás