A frontnak vége, mégis kínoznak a tünetek? Mutatjuk miért - videó!





Bár fronthatás jelenleg nem terheli a szervezetet, valami más igen.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.05.04.

Lassan távoznak a térségünk időjárását befolyásoló frontok! Fokozatosan átalakul a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet. Az időjárás-érzékenyek számára megterhelő a térségi frontok miatti magas páratartalom - számolt be róla Dr. Pintér Ferenc Meteogyógyász a Meteoklinika weboldalán. A szakértő egy magyarázó videóban fejtette ki, hogy mit okozhat az emberek számára a magas páratartalom.

Pintér Ferenc
Dr. Pintér Ferenc kifejtette véleményét a jelenlegi tünetekről /Fotó: Vaskó Tamás

Távoznak a környezetünkből az időjárásunkat jelentősen befolyásoló frontok. Megszűnik a csütörtökön a déli határainkat megközelítő kettősfront délnyugaton érzékelhető hatása is. Viszont még jelentős lesz a légnedvesség, és ennek erősen érezzük a hatásait. Emiatt csak fokozatosan enyhülnek a keringési- és légzőszervi panaszok, viszont fokozódó terhelést jelent a meginduló felmelegedés. Ismét számítanunk kell a 25 fokot is meghaladó hőmérsékletekre.

Gyakoribb lesz a fejfájás, fokozott fáradtságot, figyelmetlenséget tapasztalhatunk. Erősödnek a gyulladásos panaszok, jobban fájhatnak a műtéti hegek. Érdemes viszont kihasználni a több napsütést, legalább egy kiadós séta erejéig, de kerüljük a déli tűző napot és gondoskodjunk a megfelelő UV-védelemről.

 - tette hozzá a szakértő.

Dr. Pintér Ferencnek jó híre is van a számotokra, ugyanis a pollenhelyzet javulni látszik a szélnek és a záporoknak köszönhetően. Jelen van a pázsitfű, az eperfa, a tölgy és a fenyő pollenje.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy hogyan befolyásolja egészségünket a levegő páratartalma, azt az alábbi videóban megtudhatod:
 


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás