Segítséget kér a rendőrség: hetek óta nyoma sincs a 35 éves Tibornak





A 35 éves Szabó Tibor február 20-án, szombaton délután hagyta el a budapesti kórházat, azóta nem adott életjelet magáról.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.03.08.
Módosítva: 2024.04.03.
kórház életveszély eltűnt

Egy budapesti kórházból eltűnt, közvetett életveszélyben lévő 35 éves férfi megtalálásához kérnek segítséget a győri nyomozók. Tibor hat hete tűnt el, ám azóta sem bukkantak a nyomára.

A férfi 6 hete tűnt el egy kórházból  Fotó: police.hu

A kórházban ápolt fiatalember 2024. február 20-án 15 óra körül Budapesten, a Fiumei úton lévő egészségügyi intézményből engedély nélkül távozott, ám a győri lakóhelyére azóta sem érkezett meg, eltűnése óta életjelet nem adott magáról, tartózkodási helye ismeretlen.

A férfi körülbelül 175-185 centiméter magas, vékony testalkatú, rövid barna haja és zöld szeme van, körszakállt illetve borostát visel. Felkarján kígyószerű tetoválás látható. Jobb szeme felett fehér színű sebtapasz, egyik karjában branül is volt az eltűnésekor, ezen felül fekete színű felsőt viselt, zöld-fehér felirattal, mikor utoljára látták.

Lapunk felkereste a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetőjét, Romhányi Tamást, aki elmondta, milyen szempontokat kell figyelembe venni abban az esetben, ha valaki ilyen időjárási viszonyokban kerül az utcára.

A konkrét részletek ismerete nélkül csak általánosságban tudok beszélni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy rengeteg olyan tényező van, amely meghatározza, hogy valaki meddig bírja a szabadban. Ez függ az illető korától, testsúlyától, betegségeitől, mentális állapotától és még sorolhatnám. Az időjárási viszonyok is nagy szerepet játszanak ebben, nem mindegy, hogy éppen fúj-e a szél, vagy hogy esetleg a ruhája átázott-e vagy sem. Még melegebb hőmérséklet esetén is veszélyes, ha valaki a szabad ég alatt tartózkodik, ha például átázott a cipője

– részletezte korábban szóvivő, aki hangsúlyozta, hogy nagyon fontos az, hogy az ilyen időben kint lévők fedél alá kerüljenek, hiszen bár tavaszodik az idő, éjszaka fokozott veszélynek vannak kitéve. Azt is kiemelte, hogy nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, hiszen vannak olyan zugok, ahol át lehet vészelni a fagyos időjárást. 

Nem ez az első eset, hogy valaki meglépett egy budapesti kórházból. Januárban egy 51 éves zuglói nő a budapesti Uzsoki utcai kórházból ismeretlen helyre távozott és nem tért haza az otthonába, valamint életjelet sem adott magáról. Judit mentálisan zavart állapotban hagyta el a kórházat, illetve fizikális állapota is megromlott, járása nehézkes volt. Családtagjai nagyon aggódtak érte, ugyanis nem az időjárásnak megfelelő ruházatban tűnt el, ami miatt akár életveszélybe is kerülhetett volna, hiszen minden nap fagypont alá esett a hőmérséklet. Csaknem egy héttel az eltűnése után azonban jó hírekkel jelentkezett az egyik olyan Facebook-csoport, ami eltűntek keresésével foglalkozik: Juditot megtalálták. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Megvan az év leghülyébb bűnözője: nem hiszed el, mit tett ez a férfi

Megvan az év leghülyébb bűnözője: nem hiszed el, mit tett ez a férfi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás