Orbán Viktor részvétét fejezte ki: „Imádkozunk az áldozatok családjaiért!”

Több tucat ember életét követelő merényletet hajtottak végre Moszkvában.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.03.23.
Módosítva: 2024.03.23.
Vlagyimir Putyin Krasznogorszk Orbán Viktor merénylet

Mint arról a Metropol beszámolt, súlyos merényletet követtek el ismeretlen támadók a Moszkvához közeli Krasznogorszk koncertterme ellen péntek este. 

Fotó: Twitter Videó

Az orosz nyomozóbizottság előzőleg azt jelentette be, hogy a péntek esti merényletnek több mint 60 halálos áldozata és 145 sebesültje van, utóbbiak közül 115-öt szállítottak kórházba. Azt is jelezték, hogy a halálos áldozatok száma még emelkedhet. A legfrissebb közlések szerint kilencen vannak életveszélyes állapotban.

A terrortámadás és a mindenkit lesújtó tragédia kapcsán Orbán Viktor kifejezte részvétét Twitter-oldalán. 

Szeretném kifejezni legmélyebb részvétemet az Orosz Föderáció népének a Moszkva közelében ma este elkövetett szörnyű terrortámadást követően. Imádkozunk az áldozatok családjaiért!

– fogalmazott közösségi oldalán a magyar miniszterelnök.

Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes beszámolt arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök háláját fejezte ki a sebesülteket ellátó orvosoknak, és gyors felépülést kívánt a sebesülteknek.

A tűzoltóságtól az orosz hírügynökség úgy értesült, hogy a lángokat az épület minden részében eloltották, de továbbra is több mint 320 tűzoltó dolgozik a helyszínen.

A rendkívüli helyzetekért felelős orosz minisztérium sajtószolgálata kora reggel azt közölte, hogy a helyszíni munkálatokban 477 szakember vesz részt 183 egységnyi felszerelést használva.

A Moszkvához közeli Krasznogorszkban péntek este több maszkos  fegyveres nyitott tüzet egy rockzenekar koncertjén, gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol robbanás történt, majd tűz keletkezett. A lángok miatt beomlott a koncertterem, a 6200 férőhelyes Crocus City Hall tetőszerkezete.

A támadás elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára egy Telegram-üzenetben, a támadók indítékairól és sorsáról egyelőre nincsenek információk. Az orosz hatóságok közölték, hogy a merénylőket nagy erőkkel keresik. Hozzátették, hogy a helyszínen fegyvereket és lőszert is találtak.

Az illetékes szervek vezetői az első perctől kezdve folyamatosan tájékoztatják Vlagyimir Putyin államfőt a helyzetről és a vizsgálatok haladásáról - közölte a merénylettel kapcsolatos nyomozást irányító vizsgálóbizottság.

Oroszországban utoljára 20 évvel ezelőtt követtek el ilyen sok halálos áldozattal járó terrortámadást. A beszláni iskolafoglalást követő vérengzésben 334 ember, köztük 180 gyermek halt meg.

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás