„Próbáltam megmenteni, de ömlött a sűrű, fekete füst” – Kiderült, ki az Ilka utcai lakástűz áldozata





„Annyira nagy volt a füst, hogy azonnal hányingerem lett” – mesélte a Metropolnak az Ilka utcában lakó Máté. Az ő szomszédja, egy ötven év körüli nő halt meg a tűzben csütörtök éjjel Zuglóban, az Ilka utca 17. szám alatti kétszintes önkormányzati társasház egyik földszinti lakásában.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.03.08.
Módosítva: 2024.03.08.
lakástűz Zugló katasztrófavédelem tűz

Fojtogató, sűrű füstre lettek figyelmesek a zuglói Ilka utcában található önkormányzati társasház lakói, akik azonnal a lángokban álló földszinti lakáshoz rohantak, amint észlelték a füstöt, hogy kimentsék az ott élő, középkorú asszonyt, Melindát.

Ilka utcai lakástűz
2023.03.08
A szomszédban lakó Máté próbált segíteni, de a füst miatt nem tudott bejutni a kigyulladt lakásba 
Fotó: Faludi Koppány

Miután hívtuk a tűzoltókat, rohantam az ajtóhoz és többszöri próbálkozásra sikerült berúgnom a lakás ajtaját, ahonnan annyira sűrű, fekete füst ömlött ki, hogy semmit sem láttam és levegőt sem kaptam

  – számolt be lapunknak az egyik szomszéd. Máté kisgyermekkora óta ismerte a lakástűz áldozatát, az 50 év körüli Melindát, segíteni azonban már nem tudott az asszonyon.

Apukámmal kirohantunk az utcára és az ablakot is betörtük, de sem ott, sem az ajtón nem tudtunk bemenni, hogy segíthessünk. Annyira nagy volt a füst, hogy azonnal hányingerem lett

– tette hozzá a fiatalember, aki azt is elmondta, hogy a tűzoltók már néhány perc múlva megérkeztek a helyszínre és gyorsan sikerült megfékezniük a tüzet, amely így a szomszédos lakásokra nem terjedt át. 

A katasztrófavédelem a honlapján közölte, hogy a tűzoltók oltás közben találták meg a lakásban élő középkorú nő, Melinda megégett holttestét. A helyszínen az esetről beszámoló szomszédok azt mondták, hogy a házban mindenki ismerte az áldozatot, aki kéregetésből élt. Elmondták azt is, hogy valószínűleg egy gyertya vagy egy cigarettacsikk okozhatta a tüzet, az áldozat lakásában ugyanis áram nem volt.

Ottjártunkkor egy kutyáját az utcában sétáltató idősebb lakó azt mondta, hogy az éjjeli órákban ő is erősen érezte a tűz helyszínéről áramló füst szagát, pedig ő három három házzal odébb lakik. Az áldozat egy másik szomszédjától megtudtuk, hogy a katasztrófavédelem munkatársai péntek hajnali 4 óra körül végeztek a helyszíni munkálatokkal, ekkor vitték el az áldozat holttestét is a lakásból. Az épületből az oltás idejére húsz embert kellett kikísérni, akik az átszellőztetést követően hazamehettek.





 





Ezeket olvastad már?
Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás