Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről





Több lakás is megrongálódott, egy ember meghalt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.03.29.
Módosítva: 2024.03.29.
XI. kerület tragédia helyszín társasház robbanás tűz

Ahogy arról lapunk elsők között beszámolt, hatalmas tűz ütött ki egy társasházi lakásban Budapest XI. kerületében, a Kruspér utcában nagypénteken, március 29-én kora reggel. A társasházat mintegy ötven ember hagyta el, a helyszínre a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a mentőket is riasztották.

2024.03.29
Tűzeset
11.ker Kruspér utca
Még órákkal a történtek után is több rendőr tartózkodott a helyszínen. Az épület homlokzatán nem látszik, milyen pusztítást végzett több lakásban is a nagypénteki robbanás
(Fotó: Máté Krisztián)

Nagypénteken, hajnali negyed ötkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy négyszintes társasházban robbanás történt Budapest XI. kerületében. Hat járművel húsz tűzoltó vonult a helyszínre. A Kruspér utcai társasház egyik harmadik emeleti, húsz négyzetméteres lakásában történt robbanás, amely kidöntött egy falat, az ott keletkezett tűz pedig átterjedt a mellette lévő lakásra is. Mindkét lakás teljes terjedelmében égett. A tűzoltók az egyik lakásban a romok átkutatása közben egy mozgásában korlátozott idős nő holttestét találták meg. A tűzben két másik ember is megsérült, őket azonnal kórházba szállították.

Lapunk munkatársai a robbanás reggelén a helyszínen jártak, ahol még mindig a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai biztosítják a helyszínt. Tudomásunk szerint a házat mindenkinek el kellett hagynia, egyelőre nem tudni, mikor térhetnek vissza a lakók az otthonukba. A Kruspér utcai ház előtt minden járókelő lelassít, bár kívülről nézve semmilyen jele nincs a hajnali szerencsétlenségnek, mégis, minden környéken élő tudja, mi történt. A ház kapuja tárva-nyitva, még mindig égett szag terjeng a levegőben. Pár lakó továbbra is a ház előtt várakozik: abban reménykednek, hogy nemsokára visszatérhetnek otthonukba. Az utcában élők többsége gázrobbanásra gyanakszik.

A lakók gázrobbanásra gyanakodnak (Fotó: Olha Trotsenko / shutterstock – Képünk illusztráció)

A harmadik emeleten történt tragédia miatt a második emeleti lakások is olyan szinten roncsolódtak, hogy fenn áll az esélye annak, hogy a húsvéti ünnepeket már az ott élők sem tudják otthonuk melegében tölteni. Információink szerint nemsokára egy statikus érkezik a házhoz, aki megvizsgálja majd épületet, ezután születhet meg a döntés arról, mikor térhetnek haza az ott lakók. 

Lapunk az eset kapcsán kereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, akik a következőt válaszolták:

2024. március 29-én 4 óra 15 perc körül érkezett bejelentés a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, hogy egy Budapest, XI. kerület Kruspér utcai társasházban gázrobbanás történt és tűz ütött ki. A helyszínen lakosságvédelmi intézkedésre került sor. Elsődleges információk alapján az esettel kapcsolatosan bűncselekmény gyanúja nem merült fel.





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás