Folyamatosan belehazudik a budapestiek arcába Karácsony Gergely – mondja a fideszes frakcióvezető





Nem a járatritkítás volt az első, amikor a főpolgármester hazugságspirálba keveredett – vallja Wintermantel Zsolt, aki a főpolgármestert kérdőre vonta a Fővárosi Közgyűlésen.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.01.31.
Módosítva: 2024.01.31.
Karácsony Gergely Wintermantel Zsolt performansz walter Katalin BKK

„Úgy látszik, kampány van, járatritkítás meg nincs, hazudta Karácsony Gergely a napokban” – kezdte beszédét Wintermantel Zsolt a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén, emlékeztetve arra, hogy a BKK 53 vonalon vont el járatokat csúcsidőben, ráadásul titokban. A fideszes frakcióvezető szerint a baloldali főpolgármester folyamatosan belehazudik a budapestiek arcába.

WINTERMANTEL Zsolt
„Főpolgármester úr, ez az ön világa! Az őszintétlen beszéd, a hazugságcunami” – mondta Wintermantel Zsolt (Fotó: Soós Lajos)

Először tagadta, hogy egyáltalán létezik járatritkítás, majd amikor már nem tudta tovább palástolni, hogy ritkításról van szó, mert mindenki, még a baloldali polgármesterek is a visszavonást sürgették, akkor a főpolgármester menetrendi átcsoportosításról kezdett el beszélni. De kapacitásbővítés mégsem látszódott az új menetrenden, csak a csökkentés. Egy héttel később pedig Karácsony Gergely visszavonta a nem létező járatritkítást. Érdekes evolúciója ez a hazugságnak. Emlékezhetünk a dollárbaloldal sztorijára is. Karácsony Gergely először azt mondta, nincs is pénz a baloldal kampányában. Pontosabban visszakérdez, hogy van-e egyáltalán benne pénz? Majd Márky-Zay kapitány kotyogása után mikroadományozókról kezd hadoválni. Mikor kiderül, hogy friss, ropogós, sorszámkötegelt eurókról van szó, akkor jön az adományládikás sztori és újabb, újabb hazugságok. Főpolgármester úr, ez az ön világa! Az őszintétlen beszéd, a hazugságcunami

– emlékeztetett Wintermantel Zsolt, aki úgy véli, Walter Katalin BKK-vezér elszólása, a BKK-utasok vágásérett pulykának való nevezése sem véletlen baki volt, hanem egy baloldali szemléletet tükröz.

Karácsony és a baloldal lenézi a budapestieket

A Fidesz–KDNP frakcióvezetője több olyan esetet is felidézett, amely szerinte azt tükrözi, hogy a baloldali politikusok lenézik a fővárosiakat, illetve a szavazókat. Elsőként a baloldali ex-miniszter, Kóka János mondatára emlékeztetett, aki a gazdasági minisztérium dolgozóit sértette meg válaszával – „nem a békákat kell megkérdezni a mocsár lecsapolásáról!” –, amikor azok az elbocsátások ellen tiltakoztak. Márki-Zay magyarok millióit nevezte trágyával etetett gombáknak – idézte. 

Így vélekednek önök, a baloldal a választókról. A főpolgármester ezeknek az embereknek a támogatását fogadja el, velük érzi jól magát, velük indul közösen a választáson. Élére áll a baloldali összefogásnak. Karácsony Gergely minden fenntartás nélkül Budapest első embereként örömmel kiállt ott, ahol a nácik gettót működtetnek, és figyelmébe ajánlotta a fővárosiaknak a Judapestező, tetűcsúzdázós (Bíró László antiszemita, rasszista kijelentéseiről elhíresült jobbikos politikus) jelöltet. Ezek után teljesen érthető, hogy miért hagyja pozíciójában Walter Katalint, aki vágásérett hálaadási pulykáknak nevezi a budapesti utazóközönséget. Ezt a fővárosi közlekedési cég legmagasabb posztján lévő vezetője mondta

– közölte szavait a főpolgármesternek címezve a kormánypárti politikus, aki azzal zárta gondolatait: „Ez nem egy szerencsétlen félrefogalmazás. Ez nem egy baki, ez maga az a szemlélet, amit önök képviselnek. Főpolgármester úr, azzal, hogy pozíciójában hagyta Walter Katalint, egyet bizonyított: ön is pontosan ugyanígy gondolja. Brávó!”

Fővárosi közgyűlés
Karácsony Gergely szerint megtörtént a budapestiek megkérdezése a járatritkításról, szerinte az utasok a lábukkal szavaztak (Fotó: önkormanyzat.tv)

Karácsony Gergely láthatóan megkönnyebbült, amikor Wintermantel Zsoltnak nem tudott választ adni azonnal, hiszen félbeszakította egy tiltakozó performansz a hozzászólását. Ebben fiatalok azt kérdezték tőle: kinek jutott a 1,5 milliárdos hídpénz-mutyiból? 

Fővárosi közgyűlés
Több tiltakozó is megjelent a közgyűlésen (Fotó: önkormanyzat.tv)




 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás