Fejfájás kínozta: zokogva beszélt felesége szenvedéséről a gyászoló férj





Két gyermeke a mai napig nem tudta feldolgozni a történteket.



Megosztás
Szerző: LA
Létrehozva: 2023.08.11.
tragédia betegség gyász

Egy korábban teljesen egészségesnek tűnő anyuka mindössze néhány órával azután halt meg, hogy a vérrák egy agresszív formájával diagnosztizálták. Liz Taylor fáradtságtól és migréntől szenvedett, de fogalma sem volt róla, hogy ezek az akut promielocitális leukémia tünetei lehetnek. Családja most arra szeretné felhasználni a történetüket, hogy felhívják a veszélyre az emberek figyelmét.

gyertya, gyász,
Képünk illusztráció / Fotó: shutterstock

Arra szeretnénk buzdítani az embereket, hogy ne hagyjanak figyelmen kívül semmilyen jelet vagy tünetet, mert komoly következménye lehet

– mondta Liz férje, a Leicestershire-i Desfordból származó Jonathan.

A kétgyermekes anya 2021 végén vette észre először, hogy valami nincs rendben. Állandóan fáradtnak érezte magát, de ezt a mozgalmas életmódjának tulajdonította. Liz teljes munkaidőben tanársegédként dolgozott a helyi általános iskolában, és elfoglalt volt a szülői teendőkkel is. A következő hónapokban azonban más tüneteket is észlelt, többek között erős fájdalmat a mellkasa szegycsontjánál, a lábában, illetve migrént, homályos látást és végül erős vérzést. A fejfájása miatt ment el először orvoshoz. Nem találták meg a tünetei okát, valamilyen vírusra gyanakodtak. A migrén és a homályos látás aztán egyre gyakoribbá vált, ami miatt végül a sürgősségi osztályra került. Ott megtalálták, hogy a fehérvérsejtek száma túl alacsony a vérében, de a pontos okot még mindig nem tudták megmondani.

A tünetei tovább súlyosbodtak, és később egy MRI-vizsgálat többszörös infarktust mutatott ki az agyán. Kiderült, hogy mini-sztrókjai vannak. Ekkor azt hitték, hogy szívprobléma okozta a problémát, végül a csontvelővizsgálat mutatta ki, hogy rákos. Diagnózisa felállítása után egy nappal elhunyt.

Liz lányainak még nem sikerült feldolgozni a veszteségét, nehezen tudják elfogadni, hogy gyönyörű édesanyjukat miért vették el tőlük ilyen korán.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás