Tömegkarambol az M1-esen: „Át kellett másznunk a korláton, hogy segíthessünk” – döbbenetes részleteket mesélt egy túlélő





Korláton átmászva, menekülés közben próbáltak a kocsijukban rekedt embereken segíteni az M1-es horrorbaleset résztvevői. Lapunknak az egyik résztvevő, Regina mesélt a borzalmas percekről.



Megosztás
Szerző: B.T., K.K.P.
Létrehozva: 2023.03.13.
Módosítva: 2023.03.13.
M1 horror tömegbaleset menekülés

Mint arról a Metropol is beszámolt, emberemlékezet óta nem látott tömegkatasztrófa történt az M1-es autópályán szombat délután, amikor 5 kamion és 37 kocsi rohant egymásba. Az eset során egy 44 éves férfi meghalt, míg 39 ember megsérült, 19 kocsi pedig valósággal porrá égett, a sérülteket pedig 4 mentőhelikopter szállította kórházba. 

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Regina a párjával utazott éppen az M1-es autópályán. Közvetlenül a tömegbaleset bekövetkezte utáni pillanatban érkezett a helyszínre. A hatalmas porfelhőtől semmit sem látott.

Csak a szerencsés véletlennek köszönhetjük, hogy időben meg tudtunk állni a párommal, és épp mögöttünk senki sem jött.

Abból adódott, hogy mi már senkivel sem ütköztünk. Egy kicsit visszatolattunk, majd kiszálltunk a kocsiból a leállósávban, hogy ellenőrizzük, szüksége van-e valakinek segítségre. Akkor már láttuk a hatalmas lángokat, és tárcsáztuk a segélyhívó központ számát. Megállapítottuk, hogy szerencsére majdnem mindenki időben ki tudott szállni az autójából. Akkor még persze nem tudtuk, hogy egy férfi sajnos meghalt – mondta a Borsnak a fiatal nő.

Borzalmas élmény volt, még egy kicsit mindig a hatása alatt állok. A helyszín mellett van egy kis híd, oda menekültünk fel. Át kellett másznunk a korláton, hogy utána másoknak segíthessünk biztonságba jutni.

Egy édesapa a két kisgyerekét adta oda. Őket nekem kellett átemelnem – emlékezett vissza Regina. A ruházatunkat beborította a füst, de akkor ezzel nem foglalkoztunk. Szerencsére a mentőegységek hamar kiértek – részletezte Regina, aki úgy érzi: március 11-én a második születésnapját ünnepelheti.

– Akik az ütközést megúszták, igyekeztek hátrébb tolatni, hogy ne állják el a tűzoltók és a mentők útját. Nagy volt az összefogás, mindenki igyekezett mindenkinek segíteni.

Az eset során tucatnyi kocsi kiégett és szinte teljesen megsemmisült, csodával határos módon azonban többen épségben kikeveredtek a roncsok közül.

Ott voltam az elsők között, mint beavatkozó tűzoltó. Borzalmas volt látni is, szinte hihetetlen. És hála minden embernek, aki mentette a másikat

– írta TikTokon a borzalmak sűrűjében dolgozó tűzoltók egyike. Többen jelezték: ők is a katasztrófa közepén rekedtek autójukkal, ami teljesen kiégett. Ők viszont csodával határos módon karcolások nélkül megúszták a hátborzongató balesetet. Egyikük arról számolt be, hogy barátja kocsija szénné égett, de a sofőr ki tudott menekülni, míg egy nő az anyjával együtt nézte végig, ahogy kocsijuk porrá ég. Ő is megúszta az esetet:

Nekünk is kiégett a kocsink, szerencsére anyukámnak se, meg nekem se lett bajom

– írta. 

Hozzátették, hogy sok sérült és balesetező azonnal kipattant a kocsiból, és igyekeztek biztatni azokat, akik bent maradtak az autójukban: 

Mindenkinek kiabáltunk, hogy kifele a kocsiból, mert voltak, akik bent maradtak

 – tette hozzá a nő egy másik kommentben. 

Porrá égett autók a tömegkarambol közepén Fotó: Bors

Egyik olvasónk a porvihar felé száguldott a baleset idején, és csak a véletlennek és a mérhetetlen szerencsének köszönhette, hogy nem futott bele a katasztrófába: 

Arra mentem, és messziről lassítottam, mert nagyon ijesztő volt az a porvihar. Ilyet még nem láttam, pedig rengeteget megyek pályán, nem is csak Magyarországon. Éltem már át brutális szelet, ami dobálta az autót, meg jég- és hóvihart, de ehhez hasonlót nem

– mondta. Így már jó időben lassítani kezdett. Vélhetően ez mentette meg attól, hogy belerohanjon ő is az autókba: 

Amikor láttam, mi van előttem, még erősebben fékeztem, szerencsére akkor már amúgy sem száguldottam. Még akkor nem láttam mindent, de azt igen, hogy valami durva történt előttem, sosem felejtem el

 – tette hozzá még most is borzongva. 





 





Ezeket olvastad már?
Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás