Döbbenetes, hogy sikerült elijeszteni az óriási fehér cápát!





„Egy ilyen hatalmas ragadozót látni, amint felülkerekedik rajta a zsákmány, és inkább elúszik a mélyebb vizekbe, egyszerre hihetetlen és meglepő."



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.11.11.
fehér cápa fóka préda viselkedés támadás

David Attenborough beszélt arról a hihetetlen jelenségről, amint egy nagy fehér cápa egy csapat fókát vesz üldözőbe, ám a világ leghírhedtebb ragadozójának támadását Afrika déli partjainál végül együttes erővel sikeresen elhárították a fókák. 

Az elmúlt években Afrika déli partjainál egyre több fehér cápa tűnt fel. Ezek a cápák hihetetlenül gyorsak és jellemzően lesből támadnak – írja a livescience.com. A videón látszik, hogy a cápák mintegy sarokba szorítva terelik a sziklaszirt felé prédáikat, amikor azonban az egyik ragadozó megpróbálta elejteni az egyiket, váratlanul több tucat fóka támadt rá. A védekező állatokhoz egyre többen csatlakoztak, míg végül sikeresen elüldözték a cápát. Fókáknál ezt a viselkedést még nem tapasztalták, és a szakértők azt sem tudják biztosan, miért volt hatékony a módszerük. Elképzelhető, hogy a cápa azért úszott el, mert lesből szeret támadni, ezúttal azonban elveszítette a „meglepetés erejét”.  Az is lehet, hogy a fókák tömegesen idegesítették a cápát a harapdálásukkal és a hangjukkal. „Még mindig nagyon sok mindent nem tudunk ezekről az interakciókról” – erősítette meg a felvétel.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás