A szülő rendelkezhessen a gyermekek után járó pótszabadsággal!





A Három Királyfi újabb területen támogatja a családbarát működést és a gyermekek jövőjét.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.10.10.
Módosítva: 2023.10.10.
Három Királyfi , Három Királylány Mozgalom Kovács András Péter szemléletformálás Skrabski Fruzsina aláírásgyűjtés

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom együttműködési megállapodást kötött a Munkástanácsok Országos Szövetségével azt szorgalmazva, hogy a gyermekek után járó pótszabadsággal a munkavállaló rendelkezhessen. Az illetékes minisztérium a javaslatot kedvezően fogadta.

A szülő dönthesse el, mikor tölti pótszabadságát gyermekével  Fotó: 3Királyfi

A Munkástanácsok Országos Szövetsége azzal a javaslattal fordult a Gazdaságfejlesztési Minisztériumhoz, hogy a gyermekek után járó pótszabadsággal az érintett munkavállaló rendelkezhessen a versenyszférában és a közszférában is.

Családbarát szemléletű vállalati működés

A munkavállalónak a 16 évesnél fiatalabb egy gyermeke után 2, két gyermeke után 4, kettőnél több gyermeke után összesen 7 munkanap pótszabadság jár. A gyermekek után járó szabadság célja, hogy a munkavállaló több időt tölthessen gyermekével annak gondozása, nevelése céljából. Ezért teljes mértékben logikus lenne álláspontjuk szerint, hogy azt abban az időpontban vehesse igénybe a munkavállaló, amikor arra szüksége van. Elmondásuk szerint a Gazdaságfejlesztési Minisztérium szakmai és szabályozási szempontból is támogathatónak minősítette a beterjesztett javaslatot.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke hozzátette, a mozgalom célja, hogy ösztönözze a vállalati szféra résztvevőit a családbarát szemléletű vállalati működés meghonosítására és terjesztésére. 2013-ban a mozgalom megalapította az Év családbarát vállalata díjat, melyet olyan cégek számára adományoznak, akik családbarát, munka–magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, a gyermekvállalás támogatásához.

Együttműködik a 3Királyfi a munkástanácsokkal Fotó: 3Királyfi

A magyar fiatalok jövője a tét

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére további hat civil szervezet közreműködésével és támogatásával indult aláírásgyűjtés, hogy a nyilvánosság erejével felhívják a döntéshozók figyelmét az oktatás, a magyar fiatalság jövőjének a fontosságára.

„Hiszünk a társadalmi összefogás építő erejében, a családokban, a köznevelésben, pedagógusainkban és a döntéshozók támogató ítéletében” – olvasható a felhívásban.

A gyermekek jövője a tét  Fotó: 3Királyfi

7 civil szervezet a pedagógusok béréért

Az aláírásgyűjtésre hét, családi szemléletformálást végző civil szervezet fogott össze: a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, a Fiatal Családosok Klubja, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Férfiak Klubja, az Egyszülős Központ, a Magyar Női Unió Egyesület és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége. Az aláírásgyűjtés angol nevű weboldalon (www.forhungarianeducation.com) érhető el, jelezvén ezzel azt, hogy aláírókat nemcsak Magyarországról várnak, hanem mindazoknak a támogatására számítanak, akik a magyar gyerekek és fiatalok jövőjét fontosnak tartják.

Október 16-án Süveges Gergővel és Kovács András Péterrel találkozhatunk az Iránytűben  Fotó: 3Királyfi

Nem csak férfiaknak!

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Iránytű, önismereti, párkapcsolati előadás-sorozatával is igyekszik segíteni a magyar családok jövőjét. Október 16-án 18 órakor Süveges Gergő: Hogyan kapcsolódjunk gyermekünkhöz? Nem csak férfiaknak! Című előadására, majd 19.30-kor A nemi szerepekről Kovács András Péterrel való beszélgetésre (moderátor Skrabski Fruzsina) várják az érdeklődőket a Semmelweis Egyetem (Budapest 1089, Nagyvárad tér 4.,) Nagyvárad téri Elméleti Tömb, Zöld előadóba.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás