RETRO RÁDIÓ

„Életem legnehezebb pillanatai voltak” – azonnal a Dunába ugrott a hős rendőr, hogy életet mentsen

Szedlár Bálint rendőr törzsőrmester félelmetes dolgokat mesélt.Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.07.31.
duna mentés rendőr

Az utóbbi években sok baleset történt a Dunánál. Az egyik esetben az érintett nem szenvedett személyi sérülést, a másik alkalommal viszont a rendőrök éberségére volt szükség, hogy egy 18 éves lány életét megmentsék.

Hősies tettet hajtott végre a vízi rendőr – Fotó: Balogh Zoltán

A BRFK a közösségi oldalán szintén egy olyan esetről számolt be, amikor az egyenruhás mentette meg egy férfi életét. Július 16-án a hőség miatt vörös riasztást adtak ki az országra, sokan a strandokon kerestek némi felfrissülést. Így volt ez a verőcei strandnál is, ahol két vízi rendőr, Szedlár Bálint rendőr törzsőrmester és Ajtai Andor rendőr törzszászlós délután kikötöttek a hajójukkal.

Azonban ekkor egy borzalmas dologra lettek figyelmesek, egy idős férfi süllyedni kezdett a folyóban.

Sződligetről haladtunk visszafelé a nagymarosi őrsre, amikor Verőcénél kikötöttünk a hajóállomáson. Végigsétáltunk a kikötőbe, figyeltük a strandolókat, amikor észrevettünk egy idős férfit, aki elsodródott a strandtól. Látszott, hogy bajba került, a feje többször lebukott a víz alá, majd újra feltűnt, a kezét pedig erőtlenül próbálta kicsapni a vízből. Majd pár pillanat múlva újból elmerült, és nem jött fel többet

– emlékezett vissza a mentés előtti pillanatokra Ajtai Andor szolgálatirányító parancsnok.

Az egyenruhások ezután nem láttak más megoldást. Szedlár Bálint hajóvezető pedig egy pillanatig sem habozott. Kidobott mindent a zsebeiből, levette a cipőjét és a taktikai övét, majd beugrott a vízbe a fuldokló után.

Mire odaértem hozzá, már elmerült a folyóban. Megvolt az a pont, ahol utoljára láttam, tudtam, hogy merre viszi a sodrás, így lemerültem utána. A férfit jó egy méterrel a víz alatt tudtam elkapni, megfogtam a hóna alatt, és felküzdöttem magam vele a víz felszínére. Mire felértünk, ő már eszméletlen volt, és nem lélegzett

– mesélte a történteket a hős rendőr.

Ajtai Andor ezután segített társának, és kihúzta az idős férfit a vízből, akinek ekkor már a pulzusa sem volt kitapintható. A bajba jutott fürdőzőn ezután a rendőrök azonnal megkezdték az újraélesztést, amely sikeres volt, és nem sokkal később az illető magához is tért. A mentők kórházba vitték a hetven év körüli férfit, akit szerencsére hamar kiengedtek a kórházból – számol be a sikeres mentésről a BRFK a Facebook-oldalán.

 

 

Ezeket olvastad már?
Karácsonyi díszeket szeretett volna feltenni a 10 éves kisfiú, az apuka látta meg a holttestet

Karácsonyi díszeket szeretett volna feltenni a 10 éves kisfiú, az apuka látta meg a holttestet

Emlékszel még Bélára, mindenki kedvenc magyar sztárkutyájára? Megható összefogás az emlékéért

Emlékszel még Bélára, mindenki kedvenc magyar sztárkutyájára? Megható összefogás az emlékéért

Visszatér a csapadékos idő: még hó is eshet ma

Visszatér a csapadékos idő: még hó is eshet ma

Letartóztatása napjáig hordta a nadrágövet, amellyel megfojtotta a kislányt

Letartóztatása napjáig hordta a nadrágövet, amellyel megfojtotta a kislányt

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás