„Fel akartam még köszönteni őt, de már késő volt” – 20 év után kereste gyerekkori barátnőjét, de már csak a sírkövét találta





A két magyar nő hatéves koruk óta voltak barátnők. 20 éve azonban megszakadt a barátság egy félreértés miatt, így a két lány eltávolodott egymástól. Egyikük évekkel később elkezdte keresni barátnőjét az interneten, de már késő volt.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.07.06.
Módosítva: 2023.07.25.
család barátnő barátság

A két nő együtt kezdte meg az általános iskolát, nyolc éven át pedig egymás padtársai voltak. Barátságuk a középiskola és a főiskola alatt is kitartott, pedig ekkorra Egyikük Szegedre költözött, másikuk Pesten maradt. Évtizedeken keresztül követték egymás életét, 20 évvel ezelőtt azonban egy banális vita miatt megszakadt köztük a barátság. Jó darabig nem vették fel egymással a kapcsolatot, egyikük azonban pár éve úgy döntött: az internet segítségével megkeresi egykori barátnőjét. Arra azonban még véletlenül sem számított, amit talált: egy sírkő fotóját, rajta a barátnő nevével.

 

„Meglátva a sír fotóját tudtam, hogy ez nem lehet véletlen”

Ezek után évek óta próbálta felkeresni a családot, rokonoknak is írt, ám nem járt sikerrel. Végső kísérletként beírta barátnője nevét a Google keresőjébe, és olyasmit talált, amit a legkevésbé akart látni. 

Beírtam a keresőbe a barátnőm nevét, hátha valamilyen céges rendezvényen felkerült a netre. Azonban sajnos csak a sírt dobta ki, a sírfeliraton pedig ott volt a férje neve is, ráadásul egy szegedi temetőben. Akkor már egyből gondoltam, hogy ilyen véletlen nem lehet, hogy nem róluk van szó, mert elég ritka név az övék, illetve a férje neve is passzolt, ráadásul pont Szegeden

– mesélte a Ripostnak a nő, aki úgy határozott, egy Facebook-csoportban számol be történetükről, valamint a keresés eredményéről, hátha valaki az ismerősök közül segít neki megmagyarázni a talányt, mi történt barátnőjével.

„A poszt hatására egy kedves hölgy megkeresett Messengeren, és ő mesélte el, hogy a család nagyobbik fia egy balesetben nyaktól lefelé lebénult, a szegedi klinikán volt hónapokig, majd a barátnőm őt kérte meg, miután hazakerült a gyerek, hogy időnként segítsen be az ápolásába. Elmondta, hogy a barátnőm férjénél tüdődaganatot állapítottak meg, majd 2016-ban a barátnőmnél is. A barátnőm sajnos pár hónap alatt elment, rá 2 hónapra pedig a férje is.

Le voltam döbbenve, hogy mi történt a családdal, és nagyon bántott, hogy amiért megszakadt a kapcsolatunk, nem tudtam őt a nehéz időkben támogatni. Ráadásul szinte egy napon volt/van a születésnapunk, és minden évben együtt ünnepeltük. Azt hittem, hogy talán még fel tudom őt köszönteni ennyi év után, de már késő volt

– mesélte ledöbbenve lapunknak a nő.

Zsuzsa és Julianna hatéves koruk óta voltak barátnők (Képünk illusztráció) Fotó: Pixabay

„Azt hittem, hogy egyszer majdcsak jelentkezik"

At is elárulta, mi volt az a – ma már semmiségnek tűnő – félreértés, ami miatt megszakították végül a kapcsolatot. A barátnőék épp Budapesten jártak. Megbeszélték, hogy közösen elmennek vacsorázni valahová, azonban hiába várták a másik családot, nem jelentkeztek, és telefonon sem szóltak oda. Ekkor úgy érezte, barátnője cserben hagyta. Azóta persze rettenetesen bánja, hogy egy ilyen butaság miatt egy életre szóló barátságot szakítottak meg, ráadásul nem sikerült időben rátalálnia barátnőjére, és nem lehetett mellette a nehéz időkben, hogy támogassa betegsége alatt és fia lebénulásakor.

Nagyon sokat gondoltam rájuk az évek alatt, és mindig vártam, hogy újra fogunk találkozni. Azt hittem, hogy egyszer majdcsak jelentkezik, de egyikünk se kereste a másikat

– idézte fel a félresiklott barátság történetét.





 





Ezeket olvastad már?
„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás