Ma van a Mozgás Éjszakája! Töltsd az időt sportolással!





Június 16-án, péntek este vár a Hősök tere a megújult Városligetben!



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.06.16.
Módosítva: 2023.06.16.
ez lesz ma program sport éjszaka mozgás

A különleges és látványos rendezvényen 22 sportágat lehet díjmentesen kipróbálni a zumbától a fitneszig, a tollaslabdától a spinningig. Lesz többek között éjszakai élményfutás, belvárosi kerékpártúra, gyalogtúra az új Néprajzi Múzeum tetejének érintésével és további izgalmas mozgásformák. A Mozgás Éjszakáján való részvétel ingyenes! További részleteket a rendezvény honlapján találsz!

A különleges és látványos sportrendezvényen évről évre többen vesznek részt (Fotó: Kovács Attila / MTI)

Többezer éves kultúrák találkoznak

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes meghívására érkezett Magyarországra a dél-koreai Mutdance társulat, amely a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia keretein belül mutatja be a Bemut című előadásukat június 17-én és 18-án Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban.

Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes vezetői fontosnak tartják, hogy több ezer éves kultúrák találkozhassanak egymással a színházi olimpia keretében, ezért hívták meg Korea egyik legnagyobb táncegyüttesét, amely szintén ars poeticájának tartja hazájuk folkhagyományainak ápolását.

A kizárólag nőkből álló Mutdance Company a modernitás, a tradíció, a koreai és a globális kultúra fúzióján keresztül fogalmazza újra a kreatív tánc fogalmát.

A Bemut című előadás a társulat legikonikusabb koreográfiáit vonultatja fel, ötvözi a társulat régi és új munkáit, amelyekben a közös nevező a rájuk jellemző egyedi mozgásvilág és koreográfia.

Érkezik a Metrófesztivál

Koncertekkel, kiállítással, stand-up comedyvel és játszótérrel várják az érdeklődőket a 3-as metró állomásain. A Nagyvárad tér, a Corvin-negyed, a Kálvin tér, a Deák Ferenc tér, az Arany János utca, a Nyugati pályaudvar és a Lehel tér megújult megállóiban lehet majd különleges programokra számítani a mai napon.

MEET THE TWO-YEAR-OLD WHO CAN PULL OFF AMAZING STUNTS ON HIS BIKE ? DESPITE BARELY BEING ABLE TO TALK YET  ***EXCLUSIVE***
Június 17-én, szombaton nyílik a Bókay-kert Görparkja. (Képünk illusztráció) Fotó: Matt Growcoot/News Dog Media

Görparkmegnyitó a Bókay-kertben

Június 17-én, szombat 18 órakor lesz a Bókay-kertben található Görpark megnyitója, mely szeretettel várja a görkorcsolya-, gördeszka-, BMX- és rollersportok szerelmeseit. A XVIII. kerületi program második felében DJ-k pezsdítik fel a hangulatot.

Vár a Kispesti Városünnep 2023

2023-ban ismét megrendezik a kerület legnagyobb szabadtéri rendezvényét a Kispesti Városünnepet, a már megszokott helyen, a Templom téren. Június 17-én, szombaton és 18-án vasárnap ismét remek hangulatú családi program, sztárfellépők hada, kirakodóvásár, vendéglátás várja az érdeklődőket a kispesti Templom téren és az Ady Endre úton.

Babafesztivál Gödöllőn

Június 17-én az AnyaPlacc Nők Egymásért Egyesület szervezésében a Gödöllői Városi Könyvtárban rendezik meg az I. Gödöllői Babafesztivált. A babafesztivál fő témája: Egyensúlyban a változással.

A várandósság és a baba megszületése rengeteg változással járhat, egy teljesen új élethelyzet jön létre. Épp ezért a fesztivál kiemelt témája a várandósság és a szülés körüli időszakot átfogó információnyújtás. Beszélgetnek arról, hogy mi történik abban az esetben, amikor minden a „normál kerékvágás” szerint történik, illetve épp így, a nem várt helyzetekkel kapcsolatos megoldási módokról is szó esik majd.

Csontváry 170

Csontváry Kosztka Tivadar (1853–1919) születésének 170. évfordulóját közös kiállítással ünnepli a Szépművészeti Múzeum–Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum. A mintegy 40 művet felvonultató tárlat tisztelgés a magyar festészet történetének egyik legeredetibb és legismertebb alkotója előtt. A Szépművészeti Múzeumban utoljára 60 évvel ezelőtt, 1963-ban nyílt kiállítás Csontváry műveiből.

Június 18., vasárnap az édesapák napja

Az amerikai kezdeményezésű ünnepnap az apák szerepének és a család teljességének fontosságát hangsúlyozza ugyanúgy, mint az édesanyák esetében az anyák napja. Ilyenkor emlékezzünk meg férfi felmenőinkről és fejezzük ki megbecsülésünket édesapánk iránt!

Mutatjuk, milyen időnk lesz a hétvégén!

Pénteken a Dunántúlon ragyogó napsütés, ugyanakkor keleten borongós idő várható. A Tiszántúlon szórványosan fordul elő eső, záporeső. A nappali hőmérséklet 24 Celsius-fok körüli értékeket mutat majd. Az északnyugati szél helyenként megerősödik.

Szombaton és vasárnap továbbra is megmarad ez a kettősség az időjárásban. Nyugaton sok napsütésre készülhetünk, keleten azonban a gyakran erősen felhős lesz az ég, szórványosan valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Az északnyugati szél sokfelé lesz élénk, a Kisalföldön kifejezetten erős. A hőmérséklet csúcsértéke 21 és 29 Celsius-fok között alakul – írja a Köpönyeg.

Ideiglenes forgalomkorlátozások

Megemlékezés miatt ideiglenes forgalomkorlátozás van érvényben június 15-én és június 16-án Budapest V. kerületében. Tilos megállni június 15-én 20 órától június 16-án 10 óráig a Jászai Mari téren, a Margit híd déli oldalán lévő parkoló teljes területén!

Biztosítás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás van június 15. és június 16. között Budapest V. kerületében. Tilos megállni június 15-én 22 órától június 16-án 18 óráig a Nagy Ignác utca mindkét oldalán az Alkotmány utca és a Szalay utca között!

A „V” betű is felkerült a táblára

Hónapokra kicsöngettek, a mai naptól ugyanis egészen a szeptemberi évkezdésig élvezhetik a közoktatásban tanuló diákok a vakáció és a nyár szépségeit. Egyes iskolák az általánostól eltérően, már a múlt héten lezárták ezt a félévet és vele együtt a tanévet. A héten azonban a többség is így tesz. A napokban pedig a végzősök is elköszönnek egykori iskolájuktól, hogy szeptembertől újult erővel, egy új környezetben folytathassák tanulmányaikat.  





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás