Legyünk óvatosak: ezzel az új módszerrel csalnak ki milliókat a magyarokból





A tettesek több mint hárommillió forintot csaltak ki a gyanútlan internetezőktől, majd a vásárlóknak nem küldtek semmit a pénzért cserébe.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.06.05.
Módosítva: 2023.06.05.
csalás rendőrség internet pénz

Több mint 3 millió forintot csalt ki a vevőktől internetes hirdetésekkel az a háromtagú bűnbanda, amelynek tagjait a szegedi rendőrök fogták el. A férfiak használt tárgyakat hirdettek az interneten, de amikor megkapták a pénzt, nem küldtek cserébe semmit, ezzel a módszerrel országszerte 50 embert vertek át. Ellenük csalás miatt indult eljárás, a letartóztatásukat is kezdeményezték – írja a police.hu

A feltételezett elkövetők 2022 óta hamisan hirdettek különböző online piactereken szerszámkészleteket, hajszárítókat, más használati eszközöket, sőt még traktorokat és motorkerékpárokat is. A megtévesztett vásárlóktól a vételár, vagy annak részletének megfizetését minden esetben előre utalással kérték, ám a kifizetés után felszívódtak, a megvásárolt áru pedig sosem landolt a megrendelőnél. A 28, 24 és 23 éves nyírtéti férfiak országszerte több mint 50 gyanútlan sértettet csaptak be, amivel csaknem 3 millió forintot csaltak össze. Ellenük – őrizetbe vételük mellett – csalás  miatt indult eljárás. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás