RETRO RÁDIÓ

Forrnak az indulatok a balatonszemesi nyaraló kisorsolása körül





Érdekes módszert választott egy fiatal pár, hogy továbbadjon balatonszemesi nyaralóján. Bár az elképzelés nem volt rossz, a végkifejlet annál inkább.



Megosztás
Szerző: D.I.
Létrehozva: 2023.04.24.
bírság ingatlan szerencsejáték

Ahogy arról lapunk korábban hírt adott, ingatlansorsolás, mint engedély nélküli szerencsejáték szervezése miatt 30 millió forintos bírságot szabott ki a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága a napokban egy magánszeméllyel szemben. Kiderült: ténylegesen a balatonszemesi nyaralóját sorsoló pár kapta a büntetést. Na de mi lesz a károsultakkal?

A balatonszemesi nyaraló még mindig nem talált volna gazdára?  Fotó:  Pixabay

Hatalmas a felháborodás az illegális nyereményjáték résztvevői között. A házaspár hatezer darab 20 ezer forintos e-könyv eladásával 120 millió forintot zsebelt be a bizakodó szerencsejátékosoktól. A Facebookon egy csoport is alakult, ahol a játék résztvevői osztják meg egymással véleményeiket.

A sorsolás elég gyanús volt. Pár nappal később jelentettem is a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságánál. A válaszlevélben közölték, hogy hatósági eljárást indítottak

 – mondta lapunknak Roland, aki hozzátette: utólag az is kiderült, hogy hitel van a nyaralón. Sőt, még azt is kiderítették, hogy bár a sorsolás március 7-én megtörtént, egyelőre még mindig a régi tulajok nevén van az ingatlan. 

Nem csak Roland volt az egyetlen, aki jelentette a számára gyanús ingatlansorsolást. Lapunk birtokába került több résztvevő jelentést bizonyító dokumentuma is. Az ingatlannyeremény károsultjai ezek után teljesen becsapva érzik magukat és követelik vissza a pénzüket.

Akkor most Velünk mi lesz? Mert ebből nem derült ki, csak az, hogy Őket megbüntették 30 millióra. Egyébként is, nagyon szépen utánajárhattak ők ennek az egésznek. Érdekes módon ők maguk is elmondták, hogy az ingatlan 90 millió forint értékű. Még ha ki is fizetik a büntetést, akkor is jól járnak

 – fejtette ki egyik sorsolásban résztvevő, aki nem rejtette véka alá véleményét.

Lapunk felkereste az illetékes hatóságot, akik válaszából kiderül: 

a résztvevők nagy valószínűséggel sosem kapják vissza pénzüket.

Az engedély nélküli szerencsejátékban történő részvétel a játékos saját kockázatára történik, és a Hatóságnak nincs hatásköre a nyereményátadás kikényszerítésére

 – válaszolta meg több száz dühöngő kérdését a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága.





 





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás