Felújítanák a Nagyszeben teret, de a környékbeliek tartanak a hajléktalanoktól





A tervek szépek, de kérdés, mi lesz a felújítás végeredménye a XI. kerület egyik fő gócpontján.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.04.26.
nagyszeben tér hajléktalan helyzet

Bár az önkormányzat új tervekkel állt elő a tér rendezése kapcsán, a helyiek attól tartanak, hogy a felújítási munkák sem fogják megoldani a hajléktalanproblémát a Nagyszeben téren a XI. kerületben. A minap Lados Tamás számolt be arról, hogy miképp fog megújulni 320 ezer négyzetméteren a Nagyszeben tér. Elmondása szerint a tér megújítása során a fő cél az lesz, hogy a meglévő betonfelületeket csökkentsék és a zöldfelületeket növeljék. A feleslegesen burkolt felületeken felszedik a térkövet, helyükre új zöldszigetek kerülnének ágyásokkal, szárazságtűrő évelő növényekkel és alacsony cserjékkel. 

Sikerült öt új fa számára is helyet találni, hogy hosszú távon természetes árnyékolással tudjuk hűsíteni a környéket

 – közölte a politikus. Bár a beruházásnak sokan örülnek, nagyon sok volt azoknak a száma, akik úgy vélik, hogy a zöldiesítés továbbra sem fogja megoldani a hajléktalankérdést a környéken.

Amíg hajléktalanok piálnak, cigiznek és végzik el itt a kis- és nagydolgukat és amíg a kutyasétáltatók sem szedik fel az ürüléket, addig ember nem lesz, akinek kedve lesz itt megállni és virágot szagolni

– fakadt ki az egyik hozzászóló.

Képünk illusztráció Fotó: Metropol

Egy másik azt írta, hogy az lenne a legjobb, ha a hatóságok is „rámenősebbek” lennének a környéken, és biztosítanák a környék tisztaságát. 

Remélem, a már reggel piáló, hányó brigád nem tér vissza a felújítás után 

– írta bosszúsan egy másik helyi lakos.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás