Erről ne maradj le! Fuss a tavasz legnagyobb sporteseményén!





Ezen a napsütéses hétvégén szervezik meg az ország egyik legnagyobb futóversenyét!



Megosztás
Szerző: V.H.
Létrehozva: 2023.04.21.
Módosítva: 2023.04.21.
ez lesz ma forgalmi változás lottó

Ezen a hétvégén rendezik meg Budapest egyik legnagyobb futóversenyét, 19 000 felett jár már az előnevezők száma a 38. Telekom Vivicittán. Szombatra több mint 9000, vasárnapra 10 000 feletti indulót vár a szervező Budapest Sportiroda (BSI). Az esemény a hazai és külföldi futótársadalmat egyaránt megmozgatja. 920 hazai település 18 000, és 83 ország több mint 1300 külföldi futója Budapest utcáin április 22–23-án. A két napon 10 táv és 13 rajt várja a résztvevőket a Margitszigeten. Az első rajthoz szombaton 9:00-kor állnak a versenyzők, az utolsó célba érkező pedig vasárnap 15 óra után várható.

Rajtok és cél helyszíne: Budapest, Margitsziget, Schulek Frigyes sétány, a Víztorony közelében.

Szombati rajtok és távok:

10:00 – Telekom Vivicittá 3 fős váltó  – 3×2 km
10:50 – SUHANJ! Futam – 940 méter
11:10 – Telekom Vivicittá Családi Futás – 940 méter
11:25 – Telekom Minicittá iskolai futam – 2400 m
12:10 – Telekom Minicittá egyéni nevezők futama  – 2400 m
12:15 – Telekom Vivicittá Gyaloglás – 2400 m
12:50 –Telekom Minicittá Telekom dolgozói futam – 2400 m

14:00 –Telekom Midicittá  – 7 km
ÚJDONSÁG

Telekom Vivicittá Városi Túra – 15,3 km – 8:30–9:30 óráig folyamatos rajtolás

Telekom Vivicittá Városi Túra – 8,3 km – 10:00–12:30 óráig folyamatos rajtolás
Vasárnapi rajtok és távok

9:00 – Telekom Vivicittá Félmaraton  – 21,1 km
9:00 – Telekom Vivicittá Párban és Trió első futói
13:00 – Telekom Vivicittá  – 10 km

Akár történelmet is írhatunk a hétvégén, ha szerencsések vagyunk!

Óriási nyeremény vár arra, aki szombaton helyesen tippeli meg az öt szerencseszámot. Minden idők negyedik legnagyobb nyereménye várja az Ötöslottón azt a szerencsés nyertest, aki 25 hét halmozódás után egymaga elviszi az immáron 4,393 milliárd forintra duzzadt fődíjat a szombati sorsoláson. A milliárdos összeg a játékkedvet is fokozza, nemcsak többen játszanak, hanem többet is lottóznak. Legutóbb 2022. október 22-én talált gazdára a főnyeremény.

Szombat a Föld napja

Április 22. a Föld napja. Ennek alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, amelyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A nemzetközi napot 175 országban tartják meg évente, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. 2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22-ét a „Földanya nemzetközi napjá”-vá nyilvánította. A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

Föld Earth bolygó sablon
A Föld napja április 22. Fotó: Pixabay

Főbb események ezen a napon

– 1990 óta minden évben erre a napra adja ki a washingtoni Worldwatch Institute éves jelentését a világ környezeti állapotáról „A világ helyzete” címmel.

– A Critical Mass kerékpáros mozgalom szervezői gyakran erre a napra teszik a felvonulás időpontját. Budapesten ebből az alkalomból szombaton délután négy órakor indul az idei bringás felvonulás az I bike Budapest szervezésében.

– Ezen a napon fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezeti vetélkedőt, patak- és falutakarítást szerveznek civil szervezetek és helyi önkormányzatok, iskolák.

Napsütéses hétvége

Pénteken sok napsütés várható, délutáni gomolyfelhő-képződéssel. Kicsi az esély záporra. Az északkeleti szél többfelé megélénkül. 17 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szombaton kellemes tavaszi időre van kilátás sok napsütéssel, némi gomolyfelhővel. Nem lesz csapadék. 16–21 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Vasárnap gomolyfelhők zavarják a tavaszi napsütést, de ezekből egyelőre nem alakul ki csapadék. 18-19 fok valószínű. A délkeleti szél megélénkülhet a köpönyeg.hu szerint.

1 éve ezen a napon halt meg Markó Iván, Kossuth-díjas táncművész

2022. április 21-én, 75 éves korában halt meg Markó Iván Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Győri Balett alapítója, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A nemzetközi kritikusok 1974-ben a világ tíz legjobb táncosa közé sorolták. Megalakította a Győri Balettet, 1991-ig annak igazgatója volt. 1981-ben megalapította a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskolát, amelynek 10 éven át volt igazgatója. 1985-től a Bayreuthi Ünnepi Játékok állandó koreográfusa volt. 1992-ig a jeruzsálemi Rubin Akadémia balettmestere és koreográfusa, 1993-tól Bécsben, Párizsban és Sydney-ben volt vendégkoreográfus. 1996-ban hozta létre a Magyar Fesztivál Balettet.

Markó
Markó Iván – Fotó: Sándor Katalin / MTI

Ma 65 éves Andie MacDowell amerikai színésznő 

Rosalie Anderson „Andie” MacDowell amerikai modell és színésznő 1958. április 21-én született Gaffneyben. A Szex, hazugság, videó (1989) főszerepe Golden Globe-jelölést eredményezett, valamint megkapta a legjobb színésznőnek járó Independent Spiritet, illetve a Los Angeles Film Critics Association díját. 2021 óta az Egy szobalány vallomása című Netflix-minisorozatban szerepel lánya, Margaret Qualley oldalán. MacDowellt alakításáért újabb Golden Globe-ra jelölték. Legismertebb filmjei: Idétlen időkig; Tarzan, a majmok ura)

Andie MacDowell Fotó: JULIEN DE ROSA / AFP

Ferenc pápa látogatása miatti módosult a villamosok közlekedése a Kossuth tér környékén

Nem hajthatnak be a villamosok a Kossuth Lajos térre egészen május 7-éig, vasárnapig a Ferenc pápa látogatásával kapcsolatos építési és bontási munkálatok miatt. Ebben az időszakban a 2-es, a 2B és a 23-as villamosok a Jászai Mari tér helyett csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekednek. 

Fotó: Metropol

Forgalomkorlátozás a XIX. kerületben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy labdarúgó-mérkőzések miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2023. április 21-én Budapest XIX. kerületében, ezen a napon tilos megállni 16 órától 23 óráig a Budapest XIX., Temető köz teljes szélességében.

Péntektől vasárnapig forgalomkorlátozások a futóverseny miatt

– Pénteken lezárják a Margitszigeten a központi utat 8 és 11 óra között a rendezvény előkészületei miatt.

– Szombaton lezárják 6 órától a Margitszigeten a központi utat 17:30-ig; 13 órától várhatóan 15 óráig a Pesti alsó rakpartot a Dráva utca és a Margit híd között. 14 és 15 óra között lezárnak két sávot az Árpád hídon Pest felé, a Margit hídon Buda felé a közúti forgalmat a villamospályára terelik, valamint szakaszosan és időszakosan lezárják a Népfürdő utcát az Árpád híd és a Dráva utca között.

– Vasárnap lezárják 6 órától 16 óráig a Margitszigeten a központi utat, 8 és 12 óra között a Budai alsó rakpartot, valamint 7 órától 15 óráig a Pesti alsó rakpartot a Dráva utca és a Margit híd között. Sávlezárásra számítsanak 9 és 12:30 között az Árpád hídon mindkét irányban, illetve az Árpád fejedelem útján 9:30 és 12 óra között. 

Szombaton korlátozások lesznek kerékpáros-felvonulás miatt

Április 22-én 15:30–19:30 között szakaszos lezárásra számítsanak a Hősök terétől az Andrássy út–József Attila utca–Lánchíd–Alagút–Attila út–Döbrentei tér–Budai alsó rakpart–Petőfi híd–Közraktár utca–Pesti alsó rakpart–Margit híd útvonalon a Margitszigetig – kerékpáros-felvonulás miatt.

 





 





Ezeket olvastad már?
Megvolt a sorsolás, rengetegen nyertek a hatoslottón

Megvolt a sorsolás, rengetegen nyertek a hatoslottón

Heti top 5: Így él a multimilliomos Rubik Ernő, a Ripost segített egy hajléktalannak, támadás a villamoson

Heti top 5: Így él a multimilliomos Rubik Ernő, a Ripost segített egy hajléktalannak, támadás a villamoson

Holtan találtak egy nőre Miskolcon, lecsaptak a rendőrök

Holtan találtak egy nőre Miskolcon, lecsaptak a rendőrök

Nyitnak a fővárosi strandok! Emelkednek vajon a belépők?

Nyitnak a fővárosi strandok! Emelkednek vajon a belépők?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás