RETRO RÁDIÓ

Autópályák, gyorsforgalmi utak felújítása 2023-2024-ben

A frissen megalakult Magyar Koncessziós Infrastruktúra Zrt. közleménye alapján nagyszabású útfelújításokra számíthatunk 2023-ban és a következő két évben is. Nemcsak az utak renoválása fog zajlani, de a pihenőket is felújítják a mai kor követelményeinek megfelelően. Mit érdemes tudni a munkálatokról? (x)Megosztás
Szerző: PR CIKK
2023.04.15. 09:21
hirdetés

Megújulnak a gyorsforgalmi utak

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., amely 2022 szeptember 1-től vette át a 1237 km-nyi gyorsforgalmi útszakasz üzemeltetését, Magyarország történetének legnagyobb gyorsforgalmi útfelújításába kezd húsvét után, április 12-től. Az összesen 297 kilométer hosszú útszakaszt, amelybe tartoznak fizetős utak és ingyenesen használható szakaszok is, a tervek szerint 2025-ig újítják fel. Mintegy kétmillió négyzetméternyi útburkolat javítása vagy cseréje van betervezve – ahol szükséges, nemcsak a kopóréteget, hanem a kötőréteget is renoválják. A 2023-as év során 67 helyen fognak folyni munkálatok, és az MKIF kommunikációs igazgatója, Szimicsku László szerint 330 ezer tonna aszfalt leterítését tervezik csak idén.

Fotó: Autópályamatrica

Nemcsak az utakat renoválják

Nemcsak az utak újulnak meg, hanem a pihenők is ráncfelvarrást kapnak. A burkolatok javítása, szintbe hozása mellett a pihenők épületei is renoválásra kerülnek, amely épületgépészeti és tetőfelújítást is magában foglal. A kiválasztott 30 pihenőhely új bútorokkal lesz felszerelve, valamint fákat ültetnek, illetve szelektív hulladékgyűjtőket is kihelyeznek majd. Természetesen akármennyire is jó lesz a végleges, átadott gyorsforgalmi utakon suhanni, addig oda kell figyelnie az autósoknak, ha nem akarnak kellemetlenséget. A lezárások, forgalomkorlátozások ugyanis természetes velejárói az útfelújításoknak. Hol fognak dolgozni?

Ezeken az útszakaszokon folynak majd a munkálatok

A munkálatokat az M3-as és az M7-es autópályán kezdik majd. De érintett lesz az M1-es, az M30-as, az M15-ös, M35-ös, M34-es és az M8-as gyorsforgalmi út is. A felújítások természetesen a hidakra is kiterjednek, a két év alatt mintegy 200 hídon fognak munkálatokat végezni. Megújul majd az M1-es autópályán található Rába-híd, az M7-esen a pazar panorámájú Kőröshegyi-völgyhíd, az M3-ason az Oszlár és Polgár között található Tisza-híd, illetve az M8-ason található Pentele-híd is.

Nem kell aggódni a magyar tenger szerelmeseinek

Az M7-es felújítása kapcsán felmerül az aggodalom, hogy az amúgy is kifejezetten forgalmas autópálya a forgalmi korlátozásokkal együtt járhatatlanul bedugulhat a nyári szezonban. Szerencsére az MKIF erre is gondolt, a nyári vakáció ideje alatt nincsenek beütemezett munkálatok a főváros és a Balaton közötti szakaszon.

Bizonytalan vagy benne, hol kell fizetni és hol nem? A megoldás csak egy kattintás!

A gyorsforgalmi utak között könnyű elveszni, főleg úgy, hogy sokszor egy adott út bizonyos szakaszai fizetősek, más szakaszai pedig nem. Az autopalyamatrica.hu honlapján a linkre kattintva megtekintheted az ingyenes utak listáját, ha pedig mégis kell autópálya-matrica a tervezett utazáshoz, néhány kattintással azt is megvásárolhatod!

(x)

Ezeket olvastad már?
Egy pillanat alatt elloptak 10 millió forintot István bankszámlájáról

Egy pillanat alatt elloptak 10 millió forintot István bankszámlájáról

Salgótarjáni gyilkosság: sokkoló részletekre derült fény - Videó

Salgótarjáni gyilkosság: sokkoló részletekre derült fény - Videó

Továbbra is szabadon garázdálkodnak a maszkos rablók Pilisvörösváron - videó

Továbbra is szabadon garázdálkodnak a maszkos rablók Pilisvörösváron - videó

Pénzmosás miatt is nyomoznak Karácsony Gergely Mozgalma ellen

Pénzmosás miatt is nyomoznak Karácsony Gergely Mozgalma ellen

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás