RETRO RÁDIÓ

Most érkezett: még brutálisabb büntetésre számíthat a Deák téri késelő

Súlyos büntetésre kell számítania K. Zsoltnak, ugyanis a 18 éves Martin életét nem tudták megmenteni.Megosztás
Szerző: Metropol
2023.02.25. 13:30
Deák tér emberölés tragédia késelés

Ahogyan arról a Metropol is beszámolt, vasárnap hajnalban késelés történt a Deák téren. Két fiatalokból álló társaság egy lányon veszett össze, ami miatt elfajultak a dolgok. K. Zsolt kést rántott, majd fejbe szúrta a 18 éves Martint. A sértett családja pénteken jelentette be, hogy a fiú többnapos szenvedés után feladta a küzdelmet, elhunyt.

Martin vétlen volt, mégis leszúrták. Fotó: Metropol

Martin barátja kezdte a balhét

Korábban a Borsnak számolt be az – akkor még intenzív osztályon fekvő – Martin unokatestvére. Elmondta, hogy Martin egyik barátja miatt robbant ki a konfliktus, ami a Deák téri késeléshez vezetett.

Négyen buliztunk szombat éjszaka. Az egyik haverunk kikezdett K. Zsolt társaságának egyik tagjával. A balhét aztán Martin vitte el, a következő haverunk pedig félreállt

– fogalmazott Erik, aki állítja: a másik társasággal korábban nem találkoztak.

Erik elmondása szerint az ismerősük, Kevin volt az, akinek megtetszett K. Zsolt barátnője, ezért beszólogatott nekik. Zsolt ezt nehezen viselte és elővette a kését, amivel végül Martint sikerült megszúrnia.
 

Megpróbálták újraéleszteni a fiút 

Információink szerint Martint tarkón szúrta K. Zsolt. Az unokatestvére próbálta újraéleszteni.

A penge a tarkóján érte az unokatestvéremet, aki azonnal összerogyott és elvesztette az eszméletét. Én kezdtem meg az újraélesztését, amíg a mentők megérkeztek. Odaültem hozzá, és befogtam a sebet, illetve mellkasnyomást alkalmaztam. Folyamatosan bent vagyok Martinnal a kórházban, nem vagyok képes elmozdulni a kórterem közeléből

– mondta az unokatestvér.

Napokig küzdöttek az életéért. 

„Hall engem és sír a fiam”

Martin családja mindenkit arra kért, hogy imádkozzanak a fiúért, ugyanis az akkor még életveszélyben lévő fiú állapota egyre romlott. Lapunknak sikerült elérnie az édesanyját, Kittit, sírva nyilatkozott az esetről. 

– A mentősök sikeresen újraélesztették és bevitték az intenzívre. Folyamatosan imádkozom a fiamért, de sajnos rosszabbodott az állapota. Az orvosok beengedtek hozzá, így megfoghattam a kezét és beszélhettem is hozzá. Az orvosok szerint Martin hall engem. Ezt onnan tudják, hogy a fiam sír. Én is látom, hogy könnyezik.

Fenyegetik a késelő családját

Mivel Martin állapota egyre súlyosbodott, a családja imára szólított fel mindenkit. Ám közülük többen inkább nyilvánosan üzentek a késelő családjának. 

Mint írták: »szemet szemért, fogat fogért!«, vagy, »ülök érte 15 évet, de sírba teszem«, illetve »Kicsitől a nagyig kinyírok mindenkit!«

Hajtóvadászatot indított a rendőrség a késelő ellen

K. Zsolt elmenekült a késelés helyszínéről, de a rendőrség hajtóvadászatba kezdett, ezért tizenöt órán belül kőbányai otthonában sikerült elfogniuk. Akkor a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya ismeretlen tettes ellen indított eljárást emberölés bűntett kísérlete miatt.

Meghalt a 18 éves fiú

Ahogyan arról a Bors elsőként számolt be, feladta a küzdelmet Martin szervezete. A fiatalt két napig lélegeztetőgépen tartották, utána annyit javult az állapota, hogy képes volt önállóan lélegezni. Péntek délben azonban a családtagok feketére változtatták a Facebookon a profilképüket, az édesanyja pedig közzétette a gyászhírt.

Kedves rokonok, ismerősök, Martin fiam itt hagyott minket

 – írta bejegyzésében.
 

A Deák téren történt a késelés. 

Akár 15 év börtön is kaphat a késelő

Két lehetséges variáció van, amire a fiú halála után minősítik majd az esetet. Halált okozó testi sértés, vagy emberölés, ami súlyosabb. Természetesen ez is a körülményektől függ majd, de én úgy gondolom, hogy mivel a támadó kést használt és egy életfontosságú szervre, tehát a fejre irányult a a támadás, amiben az élet kioltása is benne volt, ezért szerintem emberölés lesz. Ebben az esetben 5–15 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak a támadóra. Ha pedig felmerül további minősítési körülmény, ami súlyosbítja ezt az ügyet, akkor ennek fényében változik a büntetés is

– mondta el lapunknak Major László ügyvéd.

Korábban is történt késelés a Deák téren

Mint a Ripost megírta, a Deák téren 2020. május 22-én hajnalban, a Deák tér közelében a 18 éves Cs. Krisztián halálra késelte a 21 éves K. Gergőt és a 17 éves M. Lászlót. A támadók ezek után elmenekültek, de a rendőrök a bejelentés után 10 perccel később elfogták őket a Nyugati téren. A brutális kettős gyilkosság előtt pár órával az aznap 18. születésnapját ünneplő fiatal egy rablásban is részt vett, amelynek során szintén kést használt. Ekkor egy hangfalat rabolt el egy társával egy padon alvó férfitól. A két ügynek összesen 6 vádlottja volt. A brutális szurkáló attól indult be, hogy meglátott egy idegen társaságot vitatkozni. Egy 17 és egy 21 éves fiút szúrt halálra, majd a barátaival együtt elmenekült.

„A tanúvallomásokból idézve: teljesen beindult, azzal a jelszóval, hogy mindjárt beugrok bokszolni, elővette a nála lévő kést. A neki háttal álló, 17 éves Lászlót két alkalommal a hátán, majd két alkalommal mellkason szúrta” 

– mondta a tárgyaláson Gál Sándor életvédelmi osztályvezető.

A másik fiút kétszer oldalba és egyszer mellkason szúrta, majd amikor a sértett megtántorodott a szúrásoktól, még nekifutott egyszer és mellkason rúgta. Még egyszer mellkason szúrta a fiút, aki ezután összeesett

 – részletezte a bestiális támadást a rendőrfőnök.
 

 

Ezeket olvastad már?
Horror: Azért gyilkolt a krimirajongó fiatal nő, mert tudni akarta, milyen érzés

Horror: Azért gyilkolt a krimirajongó fiatal nő, mert tudni akarta, milyen érzés

Elítélték a férfit, aki ledobta kutyáját a negyedik emeletről

Elítélték a férfit, aki ledobta kutyáját a negyedik emeletről

Évekre internet nélkül maradhatunk egy kitörő napszél miatt

Évekre internet nélkül maradhatunk egy kitörő napszél miatt

"Megfogtam a kezét és tudtam, már nem él" - szerelmes öngyilkosok Erdőkertesen: itt a vallomás

"Megfogtam a kezét és tudtam, már nem él" - szerelmes öngyilkosok Erdőkertesen: itt a vallomás

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás