Itt ne rakd le a biciklidet Erzsébetvárosban, ha még épségben akarod látni – Fotó!

Rossz



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.14.
rollerkáosz parkolóhely veszélyes kereszteződés Klauzál tér

A VII. kerületi Dob utcában, közvetlenül a Kis Diófa utca kereszteződésében, a Klauzál tér mellett megmagyarázhatatlan logika alapján a kanyar előtt néhány méterrel létesítettek mikromobilitási pontot. A kerékpár- és rollerparkolóval egyetlen probléma van csupán: az alulméretezett parkolóból a biciklik kerekei kilógnak az amúgy is szűk úttestre. 

A Klauzál tér mellett láthatóan áthajtott egy autós a biciklin Fotó: Metropol

A nagyobb sebességgel bekanyarodó autók ugyanis jó eséllyel nem veszik észre a bicikliket, és előfordulhat, hogy simán keresztülmennek a kerékpárok úttestre kilógó kerekein. Erről árulkodnak a Metropol helyszínen készült képei is, amelyeken látszik, hogy aki reggel itt rakta le a bringáját, az este már nem ezzel indult haza.

A veszély ellenére sokan parkolták le járművüket a Dob utca–Kis Diófa utca sarkán  /Fotó: Metropol
Klauzál tér streeetview
A Google Maps szeptemberi felvételén még látszik a tér felőli védőkorlat, azóta azt is kidönthették az autók Fotó: Google Maps

Nem ez az első eset, hogy logikátlan helyre festették fel a Mobi-pontokat, a Metropol korábban beszámolt róla, hogy Újbudán két korábbi mozgássérült parkolóhelyet változtattak át egy ecsetvonással kihasználatlan rollerparkolóvá. Erzsébetvárosban ráadásul amúgy is problémát okoznak a mikromobilitási pontok, mivel az eddig is kevés parkolóhelyek jó részét felszámolták, és Mobi-ponttá változtatták.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás