Kiakadtak az erzsébetvárosiak, ezért vettek el tőlük még több parkolóhelyet

Szinte kong az ürességtől a VII. kerületben újonnan kialakított bicikli- és rollerparkoló, miközben az autósok úgy „verekednek” a parkolóhelyekért.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.13.
VII. kerület átgondolatlan

A helyiek sem hagyták szó nélkül a szerintük értelmetlen kezdeményezést, ami ráadásul az autók elől veszi el a helyet. Mi is megnéztünk a nagy felháborodást keltett Klauzál utca 13. előtti, frissen telepített biciklik és rollerek részére kialakított tárolót, ottjártunkkor is teljesen üres volt.

Új megoldással küzdenek a szétszórt rollerek ellen Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Az emberek sem hagyták szó nélkül

„Egyszerűen elképesztő, hogy ezt csak így lehetett megoldani három parkolóhely kárára, amikor amúgyis körülményes a budapesti parkolás” – mondta lapunknak az utcában parkoló taxisofőr, Gábor.

Kerékpárparkoló a Klauzál utcában Budapest Fotó: Máté Krisztián (MK) Metropol

„2-3 napja alakították ki itt ezt a »zöldparkolót«. Már meg sem lepődök Niedermüller Péter újabb használhatatlan ötletén” – jegyezte meg egy helyi vállalkozás alkalmazottja.

A biciklisek tudnák tárolni a kétkerekűt, ha volna rá igény, de az autósok alig kapnak üres parkolóhelyet a környéken Fotó: Máté Krisztián (MK) Metropol

A Facebookot is „felrobbantotta” az eset:

„Modjuk 200 munka azaz FIZETŐS nap, mindössze napi 4 óra kihasználtsággal és mondjuk 375 Ft/óra parkolási díjjal számolva ez csekély 600 000 forint/év csak itt. Ezt lehetne a kerület fejlesztésére, parkjainak karbantartására, fásításra és egyebekre költeni. Sajnos a fákkal ellentétben a »mikromobilitási« pont továbbra sem termel oxigént. Plusz nem gondolom, hogy ezt a kerület lakóinak a zsebéből kellene finanszírozni. Fizesse a Lime, Tier...” – fejtette ki véleményét egy zárt Facebook-csoportban egy férfi.

„Most már elég legyen a bringa parkolókból” – fakadt ki egy férfi a parkolóhely láttán.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás