RETRO RÁDIÓ

Rajongsz a magyar dalokért? Akkor itt jó párat élőben is meghallgathatsz közülük





Rengeteg programot tartanak a hétvégén a fővárosban, köztük megrendezik a magyar dal napját. Összegyűjtöttük a hétvége tudnivalóit.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.09.
I. kerület II. kerület IV. kerület V. kerület VIII. kerület XI. kerület XIV. kerület XVI. kerület XVIII. kerület XIX. kerület ez lesz ma

Vasárnap a magyar dal napját ünnepeljük

Minden év szeptember második vasárnapján tartják a magyar dal napját. Először 2008-ban a Sziget Fesztivál „mínusz első” napján rendezték meg az eseményt, amelyet Presser Gábor hívott életre. 2009 óta már nem a Sziget Fesztivál keretein belül, hanem egy teljesen különálló programként tartják meg a magyar dal napját. Az erre a napra szervezett rendezvényeken a pop- és rockzene mellett dzsessz-, nép-, színházi, gyerek- és komolyzenei műsorok is megtalálhatók a programban. A magyar dal napját 2022-ben is megtartják, és számos rendezvény lesz ehhez kapcsolódóan a fővárosban.

Vasárnap a magyar dal napját ünnepeljük, két kerületben is lesz program az eseményhez kapcsolódóan MTI Fotó: Mohai Balázs

Ingyenes koncert a XIV. kerületben

Szeptember 11-én a magyar dal napja alkalmából ingyenes koncerttel várják az érdeklődőket a Bosnyák téren. Az esemény 15 órakor kezdődik, ahol elsőként fellép az Animal Cannibals együttes, majd Gájer Bálint, végül Paulina ad koncertet a téren.

A magyar dal napja a Pesti Vigadóban

Vasárnap 19.30-kor magyar költők kortárs zeneszerzők által megzenésített verseivel találkozhat a közönség a Pesti Vigadóban. Az esten Dsida Jenő, Gárdonyi Géza, Iancu Laura, József Attila, Kiss Judit Ágnes, Radnóti Miklós, Szécsi Margit, Szőcs Géza, Wass Albert és Weöres Sándor költeményei hangzanak majd el.

Hétvégére elromlik az idő

Ma kezdetben még keleten eshet az eső, de napközben lehet számítani néhány órás napsütésre. Délután keleten, északkeleten és délkeleten, majd estétől nyugaton, délnyugaton alakulhatnak ki újabb záporok, helyenként zivatarok. A szél csak a zivatarok környezetében támad majd fel. Napközben 23–29 fok közötti értékeket mérhetünk. Holnap több helyen előfordulhatnak záporok, zivatarok, amelynek köszönhetően jelentősen lecsökken majd a levegő hőmérséklete. A csúcsértékek szombaton 19–26 fok között várhatóak. Vasárnap marad a hűvös, őszies idő, futó záporok illetve zivatarok kíséretében. A nap néha-néha még előbukkan majd, a hőmérséklet viszont 23 foknál nem lesz magasabb.

Elő az esernyőkkel, a hétvégétől kezdve egyre többször lesz rá szükség Fotó: Somogyi Hírlap

Zárul a Borfesztivál a Várban

Vasárnapig várják az érdeklődőket a budai Várban, a 31. Budapest Borfesztiválra. Az eseményen rengeteg hazai pincészet bora mutatkozik be, de érkeznek finom italok Kaliforniából, Washington államból és Oregonból is, melyekhez klasszikus amerikai ételeket kóstolhatunk.

Két kerületben is borozhatunk vasárnapig Fotó: Facebook

Borozhatunk a IV. kerületben is

Szeptember 9–11 között V. alkalommal rendezik meg a Újpesti BorVíkendet, amely idén minden eddiginél több kiállítóval várja az érdeklődőket. A szervezők készülnek családi programokkal és élő zenével is.

Veszélyeshulladék-gyűjtés a II. kerületben

Szeptember 10-én 8–12 óra között két helyszínen veszik át a háztartásunkban keletkezett veszélyes hulladékot. Az átvevő helyszíneket az önkormányzat honlapján lehet megtalálni.

Havanna-napok a hétvégén

Szeptember 9–11 között Havanna-napokat tartanak a XVIII. kerületben. A rendezvény ingyenesen látogatható. Az eseményen számos ismert előadó is fellép majd többek között Radics Gigi is.

Ikarus buszokat nézhetünk meg a XVI. kerületben

Szombaton 10 órától Ikarus-napot rendeznek az Ikarus Művelődési Házban a Margit utca 114.-ben, Mátyásföldön. Az eseményen a látogatók veterán buszokkal is találkozhatnak.

Ikarus-napot tartanak Mátyásföldon szombaton Fotó: Metropol

Zeneszótól lesz hangos a Madách tér

Holnap délután 14 órától ismét zenével, színházzal telik meg a Madách Imre tér, ugyanis újra megrendezik a 11. ÖrkényKert rendezvényt. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Vígszínház ritkán látogatott helyeivel ismerkedhetünk vasárnap

Szeptember 11-én a Vígszínház újra megnyitja kapuit és különleges évadnyitó Vígnappal várja a közönséget. Az egész napos programsorozat keretében beleshetünk a kulisszák mögé, olyan helyekre, ahol a közönség ritkán fordul meg.

A gyerekeké lesz a főszerep a XI. kerületben a hétvégén

Szombaton és vasárnap a B32 Galéria és Kultúrtérben rendezik meg a II. Újbudai Gyermekkönyvünnepet. Az olvasnivaló mellett lesznek koncertek, valamint bábszínházi előadások is.

Garázsvásár a XIX. kerületben

Idén 15. alkalommal rendezik meg a Wekerlei Garázsvásár Fesztivált, ahol beleshetünk a garázsokba, valamint udvarokba is. A szervezők 52 helyszínen várják az érdeklődőket, de lesznek különleges programok is.

Garázsvásár és Vasútmodellbörze

Vásári hangulat, vasútmodellek és régi áruk kavalkádja vár bennünket szeptember 11-én az Orient csarnokban, a Vasúttörténeti parkban. A vásárban pedig játékokat, kisebb méretű antikvitásokat, vasútmodelleket, autómodelleket adhatunk el és vásárolhatunk.

Vasárnap rajtol a 37. Wizz Air Budapest Félmaraton

Szeptember 11-én a Pázmány Péter sétányról rajtol a 37. Wizz Air Budapest Félmaraton. A résztvevők az esemény alatt érintik a főváros nevezetességeinek egy részét. A részletes program a budapestfelmaraton.hu oldalon található.

Változik a közlekedés két kerületben is

Rendezvény miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani a VIII. és a XVIII. kerületben. További információk a police.hu-n.

Mucsi Zoltán 65!

Ma ünnepli 65. születésnapját Mucsi Zoltán Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész. Számos színházi előadásban és tévéfilmben láthatták a nézők.

Isten éltesse Mucsi Zoltán 65. születésnapján Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

 





Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás