RETRO RÁDIÓ

Horror Budán! Tetemet találtak a szemét közé dobva az utcán – megrázó fotók!





Megbotránkoztató látvány fogadta a budai Várban sétálókat szerdán. Valaki egy kutya tetemét egyszerűen kidobta a Babits sétányra. Ráadásul csak egy rongyba csavarta a néhai állat testét.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.02.02.
I. kerület megdöbbentő tett

Az eljárás nemcsak felháborító, hanem igen veszélyes is. A jogszabályok szerint nem szabad semmilyen elhunyt állat tetemét a nyílt utcán hagyni, a járványveszély és a terjedő dögszag miatt. A kutyájától méltatlanul megszabaduló az elszállíttatás költségén körülbelül 25 ezer forintot spórolt.

Amennyiben valakinek elpusztul a házi kedvence, akkor a tetemről a gazdája köteles gondoskodni – ez áll a 45/2012-es rendelet házikedvencekre vonatkozó részében. Ha ezt szabálytalanul teszi, vagy az utcán válik meg tőle, akkor az eset súlyosságától függően 15 ezertől 15 millió forintig terjedhet a bírság. Az I. kerület önkormányzata a tetemet elszállította, és ellenőrzik a kamerafelvételeket, hogy kiderüljön, ki volt az elkövető.

Távolról még nem is annyira feltűnő, hogy mit tettek a zöldhulladék közé – Olvasói fotó

„Ha a lakó lakásában, kertjében található az elhullott állat, akkor térítési díj ellenében igénybe vehető több fővárosi cég szolgáltatása is, a legtöbb helyen a hamvasztás és temetés is elérhető.” – írta az eset kapcsán a Budavári Önkormányzat. Ha valaki az utcán talál kisállattetemet, az az önkormányzat városüzemeltetési irodájának jelentheti.

Vannak tetemszállító cégek Budapesten

Ha magunknak kell gondoskodnunk házi kedvencünk földi maradványainak elszállításáról, ezt Budapesten térítés ellenében ezek a cégek végezhetik:

  • atev.hu
  • poliszkft.hu
  • tetemszallitasbudapesten.com
  • vilagotnekik.hu/tetem-elszallitas
  • tetemszallitas.hu
  • allatmento.hu
  • Vajon, ki volt a gazdája, hogy így végezte? – Olvasói fotó

    Nem mindegy, hogyan temetjük el kedvencünket

    Kedvenceinket mi is elföldelhetjük, azonban ennek is vannak szabályai. Kizárólag saját ingatlanunk területén áshatunk sírt nekik, legalább 1,5 métert kell tartanunk szomszédunk telekhatárától, illetve maximum 100 kg-os tetemet áshatunk el. Állat eltemetéséhez szükséges sírt csak ott áshatunk, ahol a talajvíz legmagasabb szinte a talajszint alatti 1,5 méternél nem emelkedik magasabbra, illetve a mindenkori maximális nyugalmi vízszintje és az elföldelés között 1 méteres távolságot kell tartani.





    Ezeket olvastad már?
    Új kocsikkal mentik a gyerekek életét Budapesten

    Új kocsikkal mentik a gyerekek életét Budapesten

    „Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

    „Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

    Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

    Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

    Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

    Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás