Hivatalos: Karácsony nem oktathatott volna a Corvinuson





Lezárult a vizsgálat: Karácsony nem oktathatott volna a Corvinuson. Erre az eredményre jutott az Oktatási Hivatal, ugyanis Karácsony Gergelynek nem volt meg a feltételként előírt legalább egy C típusú nyelvvizsgája vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele..



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2021.09.11.
Lezárult a vizsgálat

Az eljárásban harminckét oktató foglalkoztatását vették górcső alá a revizorok, ám csupán Karácsony Gergely esetében találtak szabálytalanságokat, hiányzott a nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony - számolt be a Magyar Nemzet.

Kinevezése nem felelt meg a szabályzatnak

A Oktatási Hivatal (OH) 2004. január elsejétől ellenőrizte a Budapesti Corvinus Egyetemen harminckét oktatójának jogviszonyát, akik közül csak Karácsony Gergely nem teljesítette a foglalkoztatásához szükséges feltételeket. A vizsgálat lezárult: az OH megállapította, hogy Karácsony tanársegédi kinevezése nem felelt meg az intézményi szabályzatnak, ugyanis nem volt meg a feltételként előírt legalább egy C típusú nyelvvizsgája vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele.

Karácsonynak nincs sem angolnyelv-vizsgája, sem PhD-fokozata, holott korábbi életrajzaiban előfordult, hogy erre hivatkozott. (Fotó: Metropol/ST)

Nem kezdte meg a doktorjelölti jogviszonyt

Szabálytalannak bizonyult az adjunktusi kinevezése is, mert Karácsony a rendelkezésre álló dokumentumok alapján nem kezdte meg a doktorjelölti jogviszonyt. A szabályzat szerint a kinevezési feltételek között rögzíteni kellett volna, hogy Karácsony három éven belül létesítsen doktorjelölti jogviszonyt, ellenkező esetben felmentik állásából. Ez azonban a határidőig nem történt meg; később, 2014. augusztus 31-én Karácsony maga kezdeményezte a jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését.

A Magar Nemzet azt írja, hogy az OH vizsgálatának eredménye nem meglepő, ugyanis az elmúlt hónapokban a lap munkatársai és más sajtóorgánumok is feltárták, hogy Karácsonynak nincs sem angolnyelv-vizsgája, sem PhD-fokozata, holott korábbi életrajzaiban előfordult, hogy erre hivatkozott.

Elírásaiból emlékezetes mémek születtek (Fotó: Facebook)

Adjunktus vagy „adjuntkus”

Túl azon, hogy a hivatalos vagyonnyilatkozatában nem tudta helyesen leírni az adjunktus szót – az „adjuntkus” kifejezéssel hivatkozott önmagára –, szintén a miniszterelnök-jelölti jelentkezése napján kiderült róla, hogy a 2018-as kampányban valamiért szerepelt az életrajzában egy PhD-fokozat, méghozzá 2007-ből. Karácsony Gergely az ATV-nek egy interjúban azt mondta, hogy azért nem sikerült megírnia a doktori disszertációját, mert a PhD-képzés megkezdését követően hamarosan aktív politikus lett, a kettőt pedig egyszerre már nem bírta.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás