RETRO RÁDIÓ

Ha most is óriási a dugó Budapesten, mi lesz jövő héten, ha kezdődik az iskola? Az autósok kiakadtak – videó!

„Én inkább szabadságot veszek ki, esküszöm! Fel sem foghatom, mi lesz itt a jövő héten, amikor beindul az iskola” – fakadt ki a fővárosi dugóban ülve egy ideges taxis, aki szerint a Metropol által korábban mért plusz 40 perc helyett, több mint egy órát kell majd rászámolni reggel az indulásra a normál menetidőhöz képest.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.08.26. 05:20
VI. kerület IX. kerület XIV. kerület karácsony káosz

A Petőfi hídtól egészen a Blaha Lujza térig állt a kocsisor szerda reggel, de egész héten ugyanez a kép fogadta az embert. A Karácsony Gergelyék által eszetlenül, egy időben indított útlezárások és felújítások megtették a hatásukat, már szinte „megszoktuk” a forgalmi dugókat. Sokan például új reggeli rutinnal rendelkeznek: útközben reggeliznek, mivel korábban kell elindulniuk otthonról, hogy időben beérjenek dolgozni. Ráadásul a jövő héten iskolakezdés: mi lesz itt szerdától?

A Metropol megkérdezte a dugóban ülőket: mire számítanak az utakon az iskolakezdés miatt

„Nyáron drasztikusan romlott a helyzet. A biciklisáv meg az útlezárások és felújítások egyszerre… Nem jutunk el itt a Nyugati pályaudvarhoz. Iskolakezdés? Akkor KO lesz minden.”

Megkérdeztük a dugóban állókat (Fotó: Metropol)

„Ezt nem egyszerre kellett volna csinálni, hanem szép ütemesen. El lett rontva az egész. Jövő héttől még rosszabb lesz, ne is beszéljünk róla. Most is fél óra nekem átjutni a VIII.-ból a VI. kerületbe, jövő héten ez másfél óra lesz.”

Elégedetlenek a felújítások ütemezésével az autósok (Fotó: Metropol)

„Órahosszakat kell állni a dugóban, felháborító. Nem lehet egyáltalán haladni. Karácsony Gergely tönkretette az egész várost.”

Az emberek nem értik, miért kényszerítik dugókba őket (Fotó: Metropol)

A Metropol tanácsa: egy órával korábban keltsük fel a gyereket!

Már akkor plusz 40 perc időt mértünk a dugóban, amikor még sem a Blaha, sem a Lánchíd felújítása nem kezdődött el, de júniusban még a rakpart lezárása sem nehezítette a közlekedést. Bele sem merünk gondolni, hogy jövő héten mit élhetnek majd át azok a szülők, akik az iskolakezdés miatt autóba kényszerülnek. Most azt tanácsoljuk olvasóinknak, hogy egy órával hamarabb fektessék le csemetéiket. Így a gyerek jobban viseli majd a koránkelést és a korábbi indulást az iskolába.

Reggeli dugó a Múzeum körúton (Fotó: Metropol/KB)

 • M0–M3 bevezető – Stadionok megálló: most 90 perc (forgalom nélkül 13, június 9-én 48, június 21-én 61 perc)
 • Zugló közepéről az Üllői úthoz: most 75 perc (forgalom nélkül 18 perc, június 9-én 39, június 21-én 48 perc)
 • M0–M3 bevezető – Hungária krt. – Lurdy Ház: most 2 óra (forgalom nélkül 13 perc, június 9-én 39 perc, június 21-én 64 perc)
 • Krízishelyek Budapesten

  A következő helyszíneket érdemes nagy ívben elkerülni, ha nem akarunk órákat a kocsiban ülni.

  A Nagykörúton továbbra is elfoglal egy sávot Karácsony Gergely biciklisávja, így ott minden reggel beáll a forgalom.

  A József körúton sem volt egyszerű a haladás (Fotó: Metropol/KB)

  A főpolgármester a nyár beköszöntével szinte egyszerre rendelte el a legfontosabb közlekedési csomópontok felújítását. A belvárosi metrófelújítás idején fogott bele a pesti alsó rakpart átépítésébe a Margit híd és az Országház között, Dél-Pesten pedig az 50-es villamos vonalának korszerűsítésébe. Majd következett a Lánchíd újjáépítésének megkezdése június 16-án. A kegyelemdöfést pedig a Blaha Lujza tér felújítása adta, sávlezárásokkal és torlaszokkal a tér környékén – mindezekkel egyszerre. Már a felsorolás hosszából is látható, a város elesett...

  A budapestiek kétharmada elégedetlen

  A Metropol megrendelésére a nyáron egy reprezentatív kutatás készült a fővárosiak körében, amelyen 23 847 fő vett részt. A telefonon hívottaknak erre a kérdésre kellett válaszolniuk: „Karácsony Gergely főpolgármester egy sajtótájékoztatón azt üzente a dugóban ülő budapesti autósoknak, hogy szálljanak ki a kocsiból és menjenek gyalog. Ön egyetért Karácsony Gergely véleményével? Ez valóban megoldást jelentene a dugóra?” Nem: 65,09% Igen: 34,91%

  Ezeket olvastad már?
  Szívmelengető: vendégek érkeztek a rákbeteg Dzsesszikához

  Szívmelengető: vendégek érkeztek a rákbeteg Dzsesszikához

  „Azt mondta, minden rendben lesz” – pincérnő fojtotta folyóba a szerelmes Csabát

  „Azt mondta, minden rendben lesz” – pincérnő fojtotta folyóba a szerelmes Csabát

  Óraátállítás: ekkor lehet az utolsó!

  Óraátállítás: ekkor lehet az utolsó!

  A Dunába vetette magát egy férfi az Erzsébet hídról

  A Dunába vetette magát egy férfi az Erzsébet hídról

  Top hírek  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás