Fél év után tért haza Budapestre Csilla: 60 kilométert vándorolhatott a kutya

Közel fél év után ölelhette magához ismét gazdája Csillát, a bűbájos német juhász–rottweiler keveréket. A csákvári család alaposan meglepődött, amikor kiderült: a lakóhelyétől 60 kilométerre került elő a szilveszteri petárdázás miatt pánikba esett kedvencük.

Megosztás
Szerző: metropol
2021.07.07. 04:50
XI. kerület kalandos út

Sándor, a Metropol egyik olvasója elképesztő történetet mesélt el a több mint öt hónap után hazatérő kutyusáról. Csilla Csákvárról szökött meg, miután megijedt a hangos petárdázás miatt. A hosszú idő óta vándorló ebet végül a XI. kerületben, a Lágymányosi híd lábánál sikerült befognia a CHIP-et Csapat Kutyamentő Egyesületnek.

Különös szilveszter

A történet 2020 szilveszterén kezdődött, amikor Sándor egy napra elment otthonról.

– Fehérvárra utaztam egész napra, és amikor hazaérkeztem, Csilla már nem volt sehol. Tűvé tettük érte a környéket, kérdezgettük a közelben lakókat is, de mintha a föld nyelte volna el. Annyit mondtak, hogy hangos petárdázás volt napközben – kezdte Sándor kedvence kalandos történetét. – A környéken több menhely is van, ezeket utána folyamatosan hívogattunk, mert mindvégig bíztunk benne, hogy valaki csak megtalálja Csillát. Öt hónap után viszont már-már kezdtük feladni a reményt.

A család le volt sújtva négylábú kedvencük elvesztése miatt, azonban a menhelyek munkatársai igyekeztek nyugtatgatni őket.

– Sokan tartották bennünk a lelket, azt mondták, volt már példa arra is, hogy hónapok, sőt másfél év után talált haza egy kiskutyus – emlékezett vissza a férfi. – Csilla egy nagyon kis játékos, barátságos kutya, akit a környezetükben mindenki ismer, ezért is különös, hogy csak úgy, nyom nélkül felszívódott.

Nagyon félt, még a gazdáitól is

Öt hónappal később Sándor egy hívást kapott a CHIP-et Csapat Kutyamentő Egyesülettől, hogy meglett a kutyus. A kutyamentők már többször kaptak bejelentést egy Csilla-szerű kutyusról, aki Lágymányoson kóborol. Azonban az állat valamiért nagyon félt, így sosem tudták befogni. Végül május 25-én, a Lágymányosi hídnál lévő építkezési területen talált rá egy hölgy, aki a kutyamentők kiérkezéséig ott tartotta az állatot.

Egy Facebookos poszt a kutyusról (Olvasói fotó)

– Még aznap hazahozták Csillát – idézte fel Sándor. – Elsőre nagyon félt mindenkitől, még tőlünk is, ki tudja, mi mindent élt át. Másnapra azonban megnyugodott, újra felismert mindenkit, és boldogan üdvözölte a környéken lakókat is. Most minden olyan, mint régen volt.

Négy lábon nem juthatott el oda

– Örült az egész család, de ugyanakkor teljesen ledöbbentünk. Hogy kerül egy kutya 60 kilométerrel arrébb? Még most sem értjük, hogyan juthatott el a Lágymányosi hídig – mesélte hitetlenkedve Sándor. – Mindenki azt mondta, hogy ezt a távot négy lábon nem, legfeljebb négy keréken lehetett megtenni. Ráadásul, amikor végre újra átölelhettük, meglepődtünk, milyen jól táplált volt, nem úgy nézett ki, mint egy öt hónapja kóborló kutyus. Vajon miután szilveszterkor elmenekült, valaki befoghatta, és így került fel Budapestre? Vajon mit csinálhatott, merre járhatott fél éven át? Ez örökre Csilla titka marad. És nem is tudja, hogy milyen híres kutyus lett.

Csilla, amikor megtalálták (Olvasói fotó)

 

Ezeket olvastad már?
Sokkoló, ami történt a zuglói játszótéren, 10 éves kisfiút fojtogattak

Sokkoló, ami történt a zuglói játszótéren, 10 éves kisfiút fojtogattak

A férfi meggyőzően állítja: 60-szor rabolták el az űrlények

A férfi meggyőzően állítja: 60-szor rabolták el az űrlények

Csak úgy sztrájkolhatnak a pedagógusok, ha "elégséges szolgáltatást" nyújtanak

Csak úgy sztrájkolhatnak a pedagógusok, ha "elégséges szolgáltatást" nyújtanak

Durva döntés született, betiltják a házasságon kívüli szexet

Durva döntés született, betiltják a házasságon kívüli szexet

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik