RETRO RÁDIÓ

Keresik Diána gyilkosát: több milliót kap a nyomravezető

Németországban veszett nyoma, és már csak a holtteste került elő a magyar bejárónőnek.Megosztás
Szerző: metropol
2021.04.22. 08:20
keresik a tettest

Közel négymillió forintos nyomravezetői díjat ad a német rendőrség annak, aki segít kézre keríteni a német kisvárosban megölt magyar bejárónő, B. Diána gyilkosát. Kiderült, az asszonyt vélhetően a vonatállomáson csalhatta tőrbe kivégzője.

Már a vasútállomáson lecsaphattak rá (fotó: Facebook)

Tavaly decemberben találták meg a 48 éves ózdi ápolónő, B. Diána félig lemeztelenített holttestét a nyugodt, csendes német kisvárosban, Kaisers­lauternben. Mint a Metropol korábban megírta: kiderült, hogy az asszonynak de­cember elején ve­szett nyoma, akkor Stuttgartban kellett volna ápolónői állásra jelentkeznie, de ezt egészségügyi okok miatt visszamondta, és inkább a kisvárosba utazott, ahol bejárónőként kellett volna munkába állnia.

Bankautomata kamerája rögzítette

A zsaruk már akkor forró nyomon kutakodtak a gyilkos után, nemcsak Kaiserslauternben, hanem Stuttgartban is, a gyilkost pedig a helyi magyar közösségben is keresték. Most a német rendőrség kiderítette: Diána nem lakott a kisvárosban, ahogy eddig hitték, ugyanis megérkezése után szinte rögtön elragadta a végzete, utoljára indulás előtt egy stuttgarti bankautomata térfigyelője rögzítette.

Sötétben érkezett meg Kaiserslauternbe

„Ezt követően valószínűleg de­cember 11-én 14 óra 51 perckor Stuttgartból Mannheimbe, onnan pedig Kaiserslauternig vonatozott ”– közölte a német rendőrség. Hozzátették, hogy a késés miatt a vonat este hat óra körül érkezhetett meg a sötétbe borult városba, ahol Diánára akár rögtön, a főpályaudvaron lecsaphatott a gyilkosa. A nő ugyanis alkoholproblémákkal küzdött, a zsaruk pedig nem tartják kizártnak, hogy akkor is bódult állapotban volt, támadója ezért is szemelhette ki magának.

Könnyű prédának tűnhetett a nő

„Fáradt, kimerült és bizonytalan benyomást kelthetett, ezért könnyű prédának tarthatták” – vélekedett a rendőrség. A rendőrök most olyan szemtanúkat keresnek a vonatról, akik esetleg találkoztak az asszonnyal, netán azokat, akiktől cigit vagy alkoholt kért. A rendőrség és az ügyészség mindenképpen szeretné elfogni a tettest, ezért most 10 ezer eurós, azaz 3,6 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki hitelt érdemlő in­formációval szolgál nekik az elkövetőről.

Ezeket olvastad már?
Tragédia: fiatal családapát beszélt rá az öngyilkosságra a mesterséges intelligencia

Tragédia: fiatal családapát beszélt rá az öngyilkosságra a mesterséges intelligencia

Rejtély övezi egy fiatal miskolci férfi halálát

Rejtély övezi egy fiatal miskolci férfi halálát

Sokkoló: órákon át hevert a lakóház erkélyén egy holttest

Sokkoló: órákon át hevert a lakóház erkélyén egy holttest

Szürreális hajsza: két órán át üldöztek a rendőrök egy pajkos pónit – Videó

Szürreális hajsza: két órán át üldöztek a rendőrök egy pajkos pónit – Videó

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás